13 Септември, 2016 12:36 915 0

Турция поиска от САЩ да арестуват Фетхуллах Гюлен 

  • гюлен-
  • турция-
  • екстрадиция

Гюлен живее в щата Пенсилвания от 1999 г.

Турция поиска от САЩ да арестуват Фетхуллах Гюлен  - 1
Снимка: БТА/АР

Турското министерство на правосъдието официално поиска от САЩ да арестуват духовника Фетхуллах Гюлен, съобщават медиите в южната ни съседка. Властите в Анкара посочват ислямския проповедник за основен организатор на преврата на 15 юли.

Според информация от турски официални лица, цитирани от в. „Хюриет”, Анкара вече е изпратила до Вашингтон писмено искане за временно задържане на Гюлен. В искането до американското правосъдно министерство  се твърди, че опитът за преврат в Турция е извършен по заповед на Гюлен и под негово лично командване.

„Наред с многото престъпления, извършени в нашата страна, това лице се издирва с искане за задържане и като човека, под чиито указания беше осъществен кръвопролитният опит за преврат на 15 юли", пише в писмото. 

Фетхуллах Гюлен живее в изгнание в американския щат Пенсилвания от 1999 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: