Last news in Fakti

13 Септември, 2016 12:57 1 263 0

Трима заподозрени терористи, арестувани в Германия

  • германия-
  • заподозрени-
  • терористи-
  • даеш-
  • ислямска държава-
  • сирийци

Службите в Германия провеждат мащабна антитерористична акция

Трима заподозрени терористи, арестувани в Германия - 1
Снимка АП/БТА

В Германия полицията тараши бежански центрове. Още от раните часове на тази сутрин се провежда операция на криминалната полиция и специализираните сили GSG9 в провинциите Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония.

Говорителката на криминалната полиция е потвърдила информацията за в. „Ди велт.“

По нареждане на главната прокуратура, в град Карлсруе се претърсват три бежански центъра и много жилища. Съобщава се за трима задържани, за които се твърди, че са бежанци от Сиртия. Властите подозират, че тримата са членове на Ислямска държава (ДАЕШ). Махир ал-Х. Мохамед А. И Ибрахим М. Са били наблюдавани от месеци от службите в Германия.

Според прокурорите мъжете, на възраст между 17 и 26 години, са пристигнали в Германия през 2015 г. За единия е установено, че е преминал обучение по експлозиви в тренировъчните лагери на Ислямска държава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: