Last news in Fakti

15 Септември, 2016 14:03 1 433 2

Крайнодесни се биха с мигранти в Германия

  • бежанци-
  • сбиване-
  • мигранти-
  • германия

Инциденти имаше и на гръцкия остров Хиос

Крайнодесни се биха с мигранти в Германия - 1
Снимка: БТА

Крайнодесни активисти и кандидати за убежище си спретнаха масов бой в източния германски град Бауцен снощи, предаде ДПА. Говорител на полицията обяви, че около 80 местни и 20 чужденци са влезли в сблъсък на пазарски площад.

Само намесата на полицейски подразделения предотвратили по-сериозни последствия за участниците в мелето. Най-малко 100 униформени пристигнали на мястото и успели да разтървават тълпата. Органите на реда разделили групите, но били нападнати с бутилки от мигранти.

Крайнодесните демонстранти скандирали националистически лозунги и следвали кандидатите за убежище до техния приют. По-късно някои от активисти замеряли с камъни линейка, като й попречили да се приближи до приюта, за да окаже помощ на ранен мигрант. През февруари пожар повреди бивш хотел в Бауцен, превърнат в подслон за бежанци, а минувачи се радваха на това, припомнят германските медии.

Инциденти имаше и на гръцкия остров Хиос. Местните полицаи използвали сълзотворен газ снощи, за да разпръснат граждани, протестиращи срещу намиращите се на острова бежанци, съобщава в. „Прото тема”. Протестното шествие започнало мирно, но се стигнало до безредици, когато протестиращите се насочили към лагера Суда, където са настанени 1800 мигранти. Около 150 протестиращи стигнали до лагера, където скандирали лозунги срещу намиращите се на острова бежанци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да се махат

    0 1 Отговор
    Това постигна Меркел, ще превърне обикновени нормални хора в побойници и убийци. Щом вече се стига до битки нещата явно са на кантар. Дори у нас назрява серозно напрежение. Сега е момента всички навлеци да бъдат изритани там от където са изпълзели. Като толкова искат да се бият да се връщат да си защитават родините, да си устроят живота, а не да идват тук да рушат -паразити!
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Тия маймуни просто си нямат никаква представа какво ще им се случи ако немците се организират и ги подкарат наред, ама не полицията да ги спира, и тя да бие. Ако се появи някой подобен на Хитлер направо ще им разкаже играта.
Новини по държави: