Last news in Fakti

16 Септември, 2016 15:04 2 291 0

„Дейли Телеграф“: ЕС спира Брекзита с бюрократичен кошмар

  • брекзит-
  • ес-
  • бюрокрация

ЕС избра за преговарящи по напускането на Великобритания френският финансов анализатор Мишел Барние и бившият белгийски премиер Ги Верхофстадт

„Дейли Телеграф“: ЕС спира Брекзита с бюрократичен кошмар - 1
Снимка: АП/БТА

Представители на ЕС заявиха, че Обединеното кралство може да се откаже от Брекзита в случай на затягането на преговори, съобщава британският в. „Дейли Телеграф“. Вестникът интервюира няколко висши европейски представители, които изразяват съмнение, че Великобритания може да доведе Брекзита до края, ако се сблъска с „реалността на бюрократичния кошмар“. Представител на британските власти, от друга страна, заяви пред „Дейли Телеграф“, че „тази игра на ЕС няма да ни принуди да променим мнението си“.
ЕС избра за преговарящи по напускането на Великобритания френският финансов анализатор Мишел Барние и бившият белгийски премиер Ги Верхофстадт. Бившият президент на ЕС Херман ван Ромпой определи тези назначения като „изключително твърдолинейни“ и предупреди, че пред Лондон предстоят сложни преговори.
Освен това през последните седмици от Берлин, Париж и Брюксел посочиха, че няма отстъпят по въпроса за свободното движение на хора, стоки и капитали. В същото време Обединеното кралство иска да наложи рестрикции за новите членки на ЕС от Източна Европа.
Самият президент на ЕС Доналд Туск в писмото си до лидерите на 27 страни – членки на Общността, изпратено в навечерието на открита днес на Среща на върха в Братислава,  призова за стриктно придържане към Договора от Лисабон по въпроса за свободното движение.
Референдума за бъдещето на Великобритания в ЕС се проведе на 23 юни. Над половината британци гласуваха за напускането на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: