18 Септември, 2016 14:17 1 721 0

Берлин гласува. Меркел тръпне

  • германия-
  • берлин-
  • ангела меркел-
  • тест-
  • алтернатива за германия-
  • избори

Нов важен политически тест за канцлера на Германия

Берлин гласува. Меркел тръпне - 1
Снимка: БТА/ AP

Близо 2.5 милиона берлинчани тръгнаха към урните за избиране на местен парламент. Това е поредният тест за канцлера Ангела Меркел и политиката й на отворени врати, пише ДПА.

Сондажите посочват, че почти сигурен победител ще е германската Социалдеморатическа партия (SPD), която държи и кметското място в лицето на Михаел Мюлер.

Интересна ще е битката за второто място. Християндемократическият съюз (CDU) на Ангела Меркел ще мери сили с движението „Алтернатива за Германия“. „Зелените“ и левицата също имат амбиции за власт.

Социолозите дават лека преднина на CDU, която обаче може да бъде стопена, тъй като много хора ще решат в последния момент за кого да пуснат гласа си.

Възможен е нов звучен шамар за Меркел, която беше победена от „Алтернатива за Германия“ на изборите в провинция Мекленбург-Предна Померания.

През последните месеци управляващите в Германия бяха подложени на ожесточени критики заради приема на бежанци в страната. Терористичните нападения в Европа и Германия наляха масло в огъня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: