Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Септември, 2016 18:02 1 869 3

Безредици пред мисията на Русия в Киев

  • русия-
  • украйна-
  • избори-
  • дума
Безредици пред мисията на Русия в Киев - 1

Безредици избухнаха пред посолството на Русия в Киев. Радикално настроени младежи са се опитали да възпрепятстват влизането в сградата, където има открита секция за изборите за Държавна Дума.

Полицията се намесила в боя едва когато руснакът вече лежал на земята и бил ритан. Служителите на реда обаче не са задържали извършителите.

Един от лидерите на "Свобода" Игор Мирошниченко разстлал пред посолството знамето на Русия и настоявал всеки, който иска да влезе в сградата, да си избърше краката в него.

Младежите са се опитали да разрушат оградата на посолството. При последвалите сблъсъци с полицаи, един от нападателите е задържан, съобщи телевизия "112 Украйна". Очевидци съобщават за бити руснаци, опитали се да упражнят правото на глас.

Представители на украински националистически организации се опитали да блокират и консулството на Русия в Одеса.

До момента полицията е арестувала четирима души. Един от задържаните е Сергей Стерненко, лидер на националистическата Десен сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 украински селяндури

    1 0 Отговор
    И тия украински селяндури знаят ли кво ги чака ако ги лепнат руснаците, малко по-сериозно. Ще ги карат да си избършат насраните задници с украинското знаме. А полицията им действа мнооооого бавно, и нищо чудно и тя да отнесе "критики" и кютек.
  • 2 Фронто

    0 1 Отговор
    Защо Украйна продължава да подържа руски 'мисии'след агресията в Крим. Грешка е това!Припомням че през ВСВ България също подържаше дипл.отношения с Москва_е,това спря ли ги? С руснаците нещата трябва да са черно_бели, иначе става сива зона в която агресорът най_добре се чувства!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фронто":

    Май не можеш и да си представиш какво ще стане с украйна и украинците ако се прекъснат всякакви политически, икономически, социални и всякакви други връзки между двете държави. Нормално за пред козяк.

    А относно клипа май наглеците говореха на "пане", трябва да ви е ясно колко са от киев.
Новини по държави: