Last news in Fakti

19 Септември, 2016 15:26 1 041 1

Бомбаджията от Ню Йорк

  • ню йорк-
  • заподозрян-
  • експлозия-
  • сащ-
  • манхатън-
  • бомба

От офиса на кмета разпространиха негова снимка

Бомбаджията от Ню Йорк - 1
Снимки АП/БТА и NYPD

Властите в Ню Йорк назоваха името на заподозрения за експлозията, които разтърсиха долната част на Манхатън в събота, пише „Файненшъл Таймс“.

Според публикация на кмета Бил де Бласио в социалната мрежа Туитър, полицията на Ню Йорк издирва 28-годишният Ахмад Хан Рахами. Той е натурализиран гражданин от Афганистан. 

Бил де Бласио описа Рахами като "въоръжен и опасен."

В медиите се появи и снимка на заподозрения.Бомбаджията от Ню Йорк

При експлозията в събота вечерта бяха ранени 29 души. Властите описаха случилото се като „терористичен акт“.

Губернаторът на щата Андрю Куомо по-рано заяви, че няма доказателства, инцидентът в Ню Йорк да има връзка с международни терористични организации. В града бяха открити още две самоделни бомби. Служителите на реда се опитват да установят дали експлозията и обезвредените бомби имат връзка.

Ден по-рано в град Ню Джърси също избухна самоделна бомба.

От ФБР съобщиха, че разполагат с информация, която обвързва взривовете в Ню йорк и Ню Джърси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Няма да устиска още дълго време, закона за забрана на смъртното наказание. Точно това ги вдъхновява в момента екстремистите, но няма да е за дълго.