Last news in Fakti

20 Септември, 2016 08:31 1 926 3

Огнен ад унищожи бежански лагер на Лесбос (Видео)

  • лесбос-
  • бежанци-
  • огнен ад-
  • мигранти

Поне една дузина ранени бежанци са настанени в болница в Митилини

Огнен ад унищожи бежански лагер на Лесбос (Видео) - 1

Огнен ад унищожи бежански лагер на о. Лесбос, съобщава в. „Та Неа“. Трагедията се е разиграла край градчето Мория.
Властите и очевидци съобщават, че преди да избухне огъня сред бежанците са избухнали безредици. Началото било поставено от сбиване между афганистанци и пакистанци. Малко по-късно огънят е обхванал гъсто разположените палатки.
Властите са изпратили полиция и пожарни екипи, за да овладеят огнената стихия. Бежанците използвали ситуацията и се разпръснали из околността. Друга голяма група от жени, деца и младежи се насочила пеша по шосето към Митилини.
Полицейски екипи са успели да ги спрат, преди да влязат в града. Властите съобщиха, че 60% от лагера край Мория, който имал статут на гореща точка за бежанците, е унищожен. Поне една дузина ранени бежанци са настанени в болница в Митилини.
Правителството в Атина обмисля да изпрати кораб, който да бъде разположен на котва край Лесбос и на него да бъдат настанени бежанците от изгорелия лагер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    УРААААААА САМО ТАКА ЗА ТИЯ ЦИГАНИ !!!
  • 2 Ще я купим

    0 0 Отговор
    Европа трябва да има страх от бежанците. Ежедневно трябва да се подклаждат страховете им. Конфликтът в Сирия не трябва да спира. Диктаторът трябва да остане на власт. Европа трябва да се напълни с бежанци. Цената на петрола не трябва да остава ниска. Европа не трябва да намира алтернативни източници на гориво.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ще я купим":

    Сашееее! Горкият ти, саше!

    Я кажи ако за руснаците е изгодна високата цена на петрола, мислиш ли че е изгодна за "алтернативните източници". На се ли сещаш, саше, че като е ниска цената на петрола и алтенативите на важат?! Я кажи ми, саше, меркелита не служи ли именно на обанана, та покани всичкото джихадист в Европа?! Я кажи, саше, кой нарушава примирието в Сирия, кой дава на тия брадати борци за демокрация оръжия, пари и ги подкрепя с разузнавателни данни? Я кажи, саше, тия джихадисти в Европа само от Сирия ли идват или другите са пресни-пресни иракски и афганистански демократи?!

    И я вземи се скрий в дупката, саше!
Новини по държави: