Last news in Fakti

20 Септември, 2016 20:42 1 506 2

Лобираме пред Канада да махне визите

  • канада-
  • визи-
  • плевнелиев-
  • джъстин трюдо
Лобираме пред Канада да махне визите - 1

Състоянието на ЕС след референдума за излизане на Великобритания от ЕС, въпроси на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и либерализацията на визите за български граждани обсъдиха президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо. Държавният глава е в Ню Йорк за участие в 71-та сесия на Общото събрание на ООН, припомнят от прессекретарията на държавния глава.

Въпросът за либерализацията на визовия режим за българските граждани остава приоритетен в двустранните отношения, констатираха президентът Плевнелиев и премиерът Трюдо. Българската страна ще разработи детайлна пътна карта за изпълнение на критериите за визова либерализация, която ще бъде поставена на обсъждане възможно най-скоро, а двете страни активно ще обменят информация за напредъка на процеса, стана ясно по време на разговора.

 След референдума във Великобритания и в условията на множество кризи, които протичат едновременно и си взаимодействат, Европейският съюз има нужда от ново ниво на интеграция, което да възвърне доверието на гражданите в Европейския проект и в европейските институции, напомни българският държавен глава. Президентът посочи, че България насърчава всеки проект, който би спомогнал за задълбочаване на евроинтеграционните процеси, особено по отношение на страните от Западните Балкани.

Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Джъстин Трюдо обмениха мнения по актуални въпроси на евроатлантическия дневен ред, като откроиха партньорските отношения между България и Канада в рамките на НАТО и в контекста на отношенията ЕС-Канада.

Търговско-икономическите и инвестиционните отношения между България и Канада имат за основа добрия политически диалог на всички равнища. Президентът Росен Плевнелиев открои възможностите за увеличаване на канадските инвестиции в България и покани канадския бизнес да се възползва от преимуществата на българския инвестиционен климат.

„България е фактор в региона на Югоизточна Европа, който включва 12 страни със 150 милиона души население и имаме отлични отношения с всяка от тях. Това превръща България в силен глас на региона в Европейския съюз“, подчерта президентът по време на разговора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bulgarin

    0 0 Отговор
    A pred USA koga 6te lobirame?

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bulgarin":

    Rusia e predi USA