21 Септември, 2016 10:08 1 298 0

Катастрофа край бреговете на Белгия

  • катастрофа-
  • танкер-
  • белгия-
  • атлантически океан

Два петролни танкера се сблъскаха във водите на Атлантика

Два петролни танкера се сблъскаха край бреговете на Белгия тази сутрин. Това съобщиха местни медии, които се позоват на данни от Морския координационен и спасителен център.

За момента не се съобщава за пострадали. Няма данни и за петролен разлив във водите на Атлантическия океан. Има нанесени материални щети по корпусите на двата плавателни съда. Според експертите опасността от потъване на танкерите не е непосредствена.

В катастрофата са участвали кораби, плаващи под флаговете на Либерия и на Маршалските острови. Единият плавателен съд е ударил в движение другия, който е бил на котва, на около 30 километра от брега. Не се съобщават подробности за товара на танкерите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: