Last news in Fakti

22 Септември, 2016 09:37 1 129 2

Дипломатически хлад по оста Тръмп - Порошенко

  • сащ-
  • оон-
  • доналд тръмп-
  • петро порошенко-
  • хлад-
  • среща-
  • украйна

Дипломатически намеци от лагера на републиканците

Дипломатически хлад по оста Тръмп - Порошенко - 1
Снимка: БТА/ AP

Украинският президент Петро Порошенко и кандидатът за държавен глава на САЩ Доналд Тръмп се разминаха по дипломатически. Каква е причината?

От лагера на републиканеца обяви, че Тръмп е отказал да се срещне с украинския лидер по време на Общото събрание на ООН в американския метрополис Ню Йорк.

Не закъсня и украинската позиция по въпроса. Пред Си Ен Ен Порошенко заяви, че не е получил отказ, а просто графиците на двамата са се разминали.

Интересно е, че Доналд Тръмп се срещна с египетския държавен глава Абдул ал-Сиси в кулоарите на срещата. Двамата са обсъдили „стратегическите двустранни отношения между САЩ и Египет“.

Минути по-рано Хилъри Клинтън е провела разговор с Петро Порошенко – на място, близко до това на дипломатическия разговор на републиканеца, посочват американските медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бит потрошенко

    0 0 Отговор
    Той най-демонстративно го е отминал, кат транзитна спирка. Ако Тръмп стане президент ще се договорят с Путин и ще си изтеглят "подкрепата" от Украйна и Сирия. Обаче ако изберат Хилърито всичко ще си продължи по старому, че и по-зле ще стане. Лошото е, че по един или друг начин тя ще стане президент, нищо чудно да фалшифицират резултатите само и само да изберат нея. С което реално ще си направят харакири. А Потрошенко е толкова незначителен на световната и европейска сцена, че просто няма смисъл да бъде коментиран.
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Русия води война във Украйна.Украйна иска да живее във мир и свобода.Ако Тръмп стане президент,той ще обърка световната политика.Той е бизнесмен но не е политик.