26 Септември, 2016 14:36 1 496 3

Дипломат намекна: Очаквайте изненади в ООН

  • хърватия-
  • оон-
  • дипломат-
  • изненади-
  • весна пусич

Възможно е да се появи нов кандидат, заяви Пусич

Дипломат намекна: Очаквайте изненади в ООН - 1
Снимка: Wikipedia

Бившата хърватска министърка на външните работи Весна Пусич намекна, че следващият генерален секретар на ООН може да е човек, който дори не е сред кандидатите в момента.

В интервю за N1 намекна, че предстоят много изненади в надпреварата, чието поредно тайно гласуване ще се проведе днес.

В началото на месец август Весна Пусич оттегли кандидатурата си за поста генерален секретар на ООН. „Според мен е възможно нито един от настоящите кандидати да бъде избран. Възможно е да се появи нов кандидат“, заяви хърватският дипломат.

До момента след тайните гласувания на първо място е бившият португалски премиер Антониу Гутериш. Закритите гласувания в Съвета за сигурност ще продължат, докато някой от кандидатите получи подкрепата на всичките членове.

Сред официално номинираните за поста генерален секретар на ООН е и Ирина Бокова, която обаче до момента не получава нужния брой гласове и подкрепа, за да е сред фаворитите в надпреварата.

Преди две седмици българският премиер Бойко Борисов заяви, че тя остава кандидатът на България за поста, въпреки че се появи информация, че може да бъде заменена от Кристалина Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Ако тези намеци са за нашето Криси, то Оонето е за кофата с боклук. Светът не трябва да се управлява от същество без морал, съвест и човещина, ако и да е сгодна на янките и израелците.
  • 2 Мдаааа

    0 0 Отговор
    Пожелавам на новия ген сек на ООН - гжа Кристалина Георгиева да продължава да набива чембери и завратници на всички самозабравили се дребни диктаторчета.
  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор
    Ако дипломацията е завършила ,гласуването може да продължава!
Новини по държави: