Last news in Fakti

27 Септември, 2016 13:30, обновена 27 Септември, 2016 15:40 7 622 37

Бойко Борисов и Владимир Путин обсъдиха дълга на НЕК за АЕЦ "Белене"

  • бойко борисов-
  • разговор-
  • владимир путин-
  • нек

Двамата са обсъждали въпроси по двустранното сътрудничество

Българският премиер Бойко Борисов е разговарял с руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Двамата са провели телефонен разговор, в който са обсъдили редица въпроси. В това число и сътрудничеството в енергийни проекти между двете страни.

Разговорът е станал по инициатива на българската страна. Според Кремъл са обсъдени въпроси около двустранното сътрудничество. Вниманието е паднало върху енергийната и икономическата сфера.

Премиерът Борисов информира президента Путин, че българското правителство е направило конкретни стъпки за изплащане на задълженията на НЕК към „Атомстройекспорт“, които към 19.09.2016 г. възлизат на 628 млн. евро, включващи главницата, съдебни разходи и лихва. Той посочи, че темата вече се разглежда от Народното събрание. Министър-председателят заяви, че България настоява за преразглеждане на лихвените условия, поставени от „Атомстройекспорт“. „Целта ни е да бъдат изчистени проблемите между двете дружества и да се постави стабилна основа за бъдещи съвместни енергийни проекти“, посочи Борисов и отново настоя руската страна да вземе под внимание българските претенции относно лихвения процент, цитиран от правителствената пресслужба.

Двамата изразиха задоволство от постигнатите резултати на работните групи по енергийните проекти, които бяха договорени в предишния им телефонен разговор. Фокус беше поставен върху проекта за газоразпределителен център на територията на България. Те обсъдиха подготовката на тристранна среща между България, ЕК и Русия, която да доведе до ясно уточняване на техническите, икономическите и юридическите детайли по отношение на проекта. Борисов и Путин се договориха експерти на „Булгартрансгаз“ да запознаят руската страна с разработения бизнес модел на газовия хъб „Балкан“.

Руският президент приветства открития диалог с българския премиер и честната позиция, че хъбът трябва да се случи при писмени гаранции от Европейската комисия и при взаимоизгодни условия за всички страни, участващи в изграждането.

Премиерът Борисов и президентът Путин изразиха задоволство от ръста на руските туристи през летния сезон, които са с 40% повече от миналото лято. Путин оцени високо организацията по сигурността, която е гарантирала спокойствието на чуждестранните граждани по българското Черноморие.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мужик

    0 1 Отговор
    Сигурно му е звънял по джиесема защото путин е в Сирия да види защо там нещо не му вървят работите!
  • 2 иии

    1 0 Отговор
    Звън,звън - няма обхват или абоната изключил телефона .Предизборна активност, видите ли говоря с Путин,кой като мене. Късно е вече ,батерията падна ,трябва да я изхвърлим на боклука. Първо трябва да платим близо 700млн.евро на Русия ,после ще говорят с нас,ако благоволят. Как така стана че от всички в Европа ни останахме с пръст в устата ...всички проекти обикалят България...сега ще молим за някоя тръбичка от Гърция или още отнякъде...
  • 3 Фронто

    0 1 Отговор
    Какво общо има България с РФ та нашия смотльо непрекъснато му "звъни"? Политически сме в ЕС,икономически сме в Европейската общност,военно сме в НАТО? Що ще Кремъл тук? Не само БСП, Атака и подобните И Борисов здраво за русията работи! Така здраво че всеки ден по телефона на Путин се изповядва!
  • 4 Пиянка

    0 0 Отговор
    Путя, белене - нет, ЮП - нет, Бокова - нет, коммунизм, диктатура, больше нет. Что тьй хочеш? Я хочу, чтобы мою собаку.
  • 5 extra

    0 0 Отговор
    Смешници....
    Вие, точно вие, които си мислите, че вс. Разбирате та даже и от международни политици. За да коментирате и критикувате хора от такъв ранг. Вл.Путин.
  • 6 мики

    0 0 Отговор
    Пазача на Тошо наследи бюрото и телефона на който има само слушалка. Такова робство беше, такова робство е, такова робство ще бъде. Звънне ли телефона - вдигаш и изпълняваш съветската повеля.
  • 7 Харашо много

    0 0 Отговор
    И бизнес с Расия ниед . Етава харашо для нас . Панимаеш!!! Ета послужит за урок . След вся ка сдел ние само плащаме ,без резултат . Е...ти сделката .
  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тука отново се изявяват същества от простолюдието, така наречените лумпени.
    Драги ми отворковци ако махнем всичко построено и постигнато през най великият и ползотворен период на България, а иеменно 45 те години комунизъм нищо няма да остане и щесе върнем в каменната ера. Факт.

    Коментиран от #9, #21

  • 9 777

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Няма да те разберат,
    обречена е България/на цигания/.
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Договорил е неговия % по случай извъртяната уйдурма
    и плащането уж от немай къде накуп
  • 11 Тъп като комунист

    0 0 Отговор
    Когато и последните зависмости от комунизма изчезнат (енергийна зависимост, идеологическа зависимост и васалност) тогава ще можем да се наречем свободни. Големия икономически и индустриален подем е в начлото на 20 век. Идването на комунизмът и насилственото изземване, обсебване и заграбване на цялото обществено богатство слагат краят на европейското развитие на България.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 goni

    0 0 Отговор
    Разполагам със запис на разговора!:) Няма да го пусна в нета, защото не искам да свърша като Едуард Сноудан, но тук ще споделя отделни части от него!:) " Вова, как си бе аркадаш?! Еиии! Туй твойто на нищо не прилича! Ако, аз не се обадя ти хич няма да се сетиш! А, Боби ти ли си?! За малко да не те позная! Гласът ти нещо трепери и ми се струва изтънял!:) Сигурно се притесняваш за Балкан! Нищо му няма! Известно време намалил апетита и ветеринарите се притеснили, ама се оказа че бил влюбен и като му пуснали една разгонена расова кучка всичко се оправило!:) Абе, Вова то хубаво, ама там тия пари! Какви пари?!:) Ааа! Сетих се! Това са дреболии Боби!:) Озапти си кучетата и ще оправя нещата!:) Нямам предвид Балкан!:) Той е много дружелюбен! И все пак не е лошо от време на време да си спазваш обещанията! Много ме притискат! Винаги когато мога ги спазвам! Ти знаеш! Е, да! Ама, напоследък много ти се събра! Айде! И тоя път от мен да мине!:) Извинявай че не дойдох за кръщенето на внучето ти, ама климата в САЩ не ми понася! Е, твойта ракия се пази! Винаги си добре дошъл в България! Ела малко отдъхни! Абе, с удоволствие, само да ми остане малко време!:)" Преводът от Руски на Български е направен от едни от най-добрите преводачи в тази област!:)
  • 13 Трол

    0 0 Отговор
    В Козяк съм в Козяк! Чакам да ми сведат директивите и да видите какво тролене ще настане! Тука виждам, че някои са проявили самоинициатива, похвално мили непеота и соросчета! Ама изчакайте, простеете много, така чичко Сорос няма да ни даде центчета. И не напирайте, ще има за всички-печатат се!
  • 14 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тъп като комунист":

    Няма никакви сведения България да има икономически, или още повече - индустриален подем в началото на 20ти век! Като икономист съм наясно! Към 1939г. България е най-бедната страна в ЕС, с един от най, ако не и най-високите проценти на неграмотност, най-висока смъртност сред новородените! Не знам дали игли са се произвеждали дори по онова време! Да не дейте да прекалявате! Слабаци сте си сами по себе си! Подобрявайте се, не обвинявайте другите!

    Коментиран от #19

  • 15 reigan

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тъп като комунист":

    най големия мит е че през кумонизма се е построило много,всичко е било построено преди 1944 комунягите просто ги присвояват и си приписват заслугите,тъпите продажници дори не можаха да боядисат това което беше построено от нашите деди преди 1944г,дори не могат и да съборят построеното по царско време а сега се опитват да го запалят за да не напомня за славната преди 1844 г България

    Коментиран от #16, #20

  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "reigan":

    За това ли Българските села умряха !!!! България не може да изхрани само Москва там живеят 8 милиона законно и още толкова не законно !!! Тия заводи не ги е строил царя а народа !!
  • 17 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Да през комунизма не се е построило много,тогава се построи ВСИЧКО,което се разграбва и в наши дни.Това е истината,колкото и да не се харесва
  • 18 Фронто

    0 0 Отговор
    Разгънете *НЕК*-първата буква какво означава?! Що ще путин в *Национална*? Това милиционерче такив ще гизабърка.Сега да не тръгне "помощ" да търси от ония,че такава робия ни чака! То не че сега е малка де. НС спешно да реагира_кой му дава мандат на тоя пред ?путин да се отчита?!
  • 19 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "раптор":

    Какъв икономист си? Излагаш се стабилно. Може би, ако беше историк, щеше да знаеш, че България преди твоя комунизъм е била, както казват Швейцария на Балканите. Златният български лев е бил конвертируем навсякъде! Частния бизнес и предприемачество са били силни. България се е възраждала и е била регионален лидер! Разбира се идва комунизма, всичко става общо, всичко се краде от човека и отива в общия кюп, както се казва - национализира се, защото всички трябвало да са равни. Изгодно за неудачниците и некадърниците. При комунизмът да, имаше работа за всеки, но с супер ниска производителност и ниско качество, защото никой не беше застрашен от уволнение. Тая продукция разбира се можеше единствено да се пласира само по разпределение и нареждане къде - в СИВ. При липса на друго, всеки се задоволяваше с боклуците, че трябваше и да се чака и ред. И разбира се - слухтене, ДС и страх дори от роднините да не се объркаш да кажеш нещо напреки на партията.

    Коментиран от #27

  • 20 аман

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "reigan":

    ... и кое е това всичко построено преди комунизма? 4-5 фабрики и цехове със заетост над 50 човека в град и околое с няколко десетки хиляди население + още 30-ина фабрики със заетост над 200 души в национален мащаб ... аааа, да и това с почти изцяло външен капитал - немски, авсриийски, полски, чешки!

    Построеното през царски време?! хахахаха...още един тотално бъркащ епохите в историческото развитие на България!

    Мисли малко и чети повече преди да пишеш малоумщини!

    П.С.
    За да ме обориш и де на бъдеш голословен, Моля направи съпоставка икономически единици и заетост преди и след 44 и Моля, посочи източник! ;)

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 21 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Мойте уважения към предложението ти ! Наистина ако се премахнат сивите и безлични панелки и купторите построени през комунизма ГРАДОВЕТЕ НИ ЩЕ СТАНАТ ДОСТА ПО- КРАСИВИ !Но уви !

    Само "КРЕМИКОВЦИ " да се разчисти напълно , София ще стане каде каде по-привлекателно мяста!

    Коментиран от #25

  • 22 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "аман":

    амане, какви са тия смешни цифри дето споменаваш? Погледни тук:

    http://www.extremecentrepoint.com/archives/12188

    Ако погледнеш в уикипедия, има много малко, ето го:

    ''В началото на 20 век и преди 1944[редактиране | редактиране на кода]
    Икономиката на България след Освобождението като цяло е в период на подем, това особено силно се усеща в началото на 20 век и най-вече през 20-те, по време на 30-те за българската икономика се говори като за военна икономика и обвързана в германската, като в началото на 40-те, когато Германия започва да губи Втората световна война това дава отражение на българската икономика, която претърпява спад. Като цяло периодът е маркиран от силна индустриализация (през Турското робство България няма индустрия, а само селско стопанство и занаятчийство, както и донякъде търговия)''
  • 23 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "аман":

    амане, прочети и тук. Има повече инфо. Виждаш, че всеки спад в икономиката е бил в следствие на световни кризи и и спад в цените. Но въпреки това България е устоявала позицията си на лидер в региона. Обърни внимание на всички закони, приети за насърчаване на бизнеса, ограничаване на вноса и протекция на производителите. И всичко това на отворения пазар, не в измисления СИВ.
    Чети статистиките и сравненията на България със съседите ни и се ГОРДЕЙ!
    http://monarchism.blog.bg/politika/2010/02/05/ikonomika-na-tretoto-bylgarsko-carstvo.486973

    ГОРДЕЙ СЕ БЪЛГАРИНО! Остава да се надяваме, ако не ние, то поне децата ни и внуците ни да имат пак повод за такава гордост...
  • 24 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "аман":

    Да българския лев е бил златен (но прикрепен към франка), но такъв е бил и при комунистите (но казват, че тогава златния ни резерв е бил в Москва).
    А сега отворко ти кажи колко металургични завода, автомобилни фирми, самолетостроене (не ми брой трито завода, двата италиански, единия в Ловеч за селскостопански двуплощник), производство на танкове, фирми за български часовници (нали сме били Швейцарците на Балканите, а Електрон са май по времето на бай Тошо). Произвеждали сме комбайни по царско време? Компютри и Ко щото? Давай!

    Коментиран от #28

  • 25 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "стратокастър":

    Явно никак не е лесно да си неграмотен.

    Стратокастрираний прочети и се информирай че сивите панелки не са социалистическо изобретение. Тачно американски са пи са внесени в СССР а от там и при нас. Това със сивите панелки е най старият нпо лозунг за заблуда на неграмотните. Посочи една развита държава без квартали от панелки. Панелки няма само в най изостаналите държави каквато бе за съжаление и България преди 1944 година.
  • 26 999

    0 0 Отговор
    Може да си говорите каквото искате но скъпата ни родина никога не е била на такова дередже,даже и пот турско сме били по добре.
  • 27 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "CL500":

    Твърде комично е да се пишеш с ник cl500 и да си тотално неграмотен.

    Преди втората световна война е имало първа и също България е бита и разорена заедно с Германия. Точно 20те години на миналия век са най гладни и трудни както за България така и за Германия. Плащаме милиарди златни левове репарации, от България са откъснати северна Добруджа и Беломорска Тракия, Забранено е да имаме армия. Какъв подем и какво развитие та гони бе чалгарю. България тогава е разигравана от кобургите и регентите извършени са най кървавите атентаи за налагане на тероро на народа чрез ЗЗД. осъществени са две три въстания, военни метежи, държавни преврати. Германия едва се отърва от разрухата и то именно с ограбване на балканските страни като България.

    Коментиран от #30

  • 28 аман

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Трол":

    Трол, нещо не мога да ти схвана позицията от написаното.
    Коя теза защитаваш?
    ... и какво сравнение да ти направя? За златният лев може би. Ако погледнеш в историята ще видиш кога и защо пада златното покритие на валутите навсякъде. Процес, от който България не е можела да е изолирана. Така, че толкова за златното покритие. Просто остава назад във времето, някъде преди влиянието на петрола.
    Подема в икономиката спрямо феодална Турция?! Сериозни ли сте? Естествено, че го има. Все пак съвпада с периода на индустриализацията на света като цяло. Не се дължи на някакво българско чудо, а отново е част от епохата. Да не говорим, на какво се дължи подема на икономиката преди и по време на война.

    Мъчете се да изкарате развитието на България в онзи период извън контекста на епохата, световното развитие, участието във воините и съюзниците които сме имали.

    Цитат SL500 от даденият от теб линк:
    "В предприятията с над 50 работници работят 75,2% от всички работници в промишлеността, а с над 200 работници – 40%." Разтълкувай ми го? Щото нещо не ми се върже информацията в този "източник"...да не говорим, че първото нещо което ми попадна като статия бе за руските бомбандировки в края на WWII. Не за английските и американските, а за руските?!
    ... още нещо:
    "1921 г. в Царство България има 1544 промишлени предприятия (включително насърчаваните от държавата) с общо 55 000 работници. " ...извинявай, ама 70-те години само в 50 хилядният град в който живея, може б

    Коментиран от #29, #32

  • 29 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "аман":

    Имаше предвид CL500 да му даде примери за "Швейцария на Балканите"
  • 30 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    Чудех се дали въобще да ти отговарям. Явно си толкова ограничен умствено, че започваш с обиди, което веднага навежда мисълта доколко си интелигентен.
    Говориш ми за ника, но явно не си обърнал внимание на своя. Кажи, какво трябва да си помисли човек за теб, когато като начало ти прочете ника. Та това за никовете.
    Относно музикалните ми предпочитания - хеви метъл, рок, блус, понякога и поп музика. НИКОГА чалга, била тя БГ, сръбска, турска, гръцка и т.н., тоя ритъм ме изважда от равновесие.
    А по същество - направи ли си труда да прочетеш всичко от линковете, които дадох. Вероятно не! И писах вече - кризите в българската икономика са били причинени от вън, но пак сме се справяли и сме били номер 1 на Балканите! По времето на комунизма бяхме ли, питам. Или да питам, ако по време на комунизма имаше световна война как щеше да се отрази това на цветущата ни икономика, че ми говориш за външните кризи отпреди. Не осъзнаваш, че сме били с Германия, защото сме нямали избор. По добре ли щеше да бъде да ни прегазят с безброй жертви и разрушат всичко. Да не говорим, че и са ни били обещани изконни Бг територии. А цялото ти писание, наред с икономическите факти за БГ, всъщност само доказват, че и ВЪПРЕКИ всичко пак сме били номер 1!
    По-добре мисли повече и не обиждай. А добре би било да си смениш и ника (съвет) :-)
  • 31 xaw

    0 0 Отговор
    абе защо вече не разберете че единственият начин българия да има икономика е пазара на русия.ние не сме конкурентно способни за западният пазар.ние само внасяме от там меса на по 30 години и останалите им боклуци.за нас руският пазар трябва да е номер едно

    Коментиран от #33

  • 32 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "аман":

    амане, тръгнал си да пишеш нещо и да даваш пример с твоя малък град, но погледна ли в линковете колко са били заплатите тогава и после. Не забравяй, че комунизмът бълваше нискокачествена продукция със сигурен пазар за нея - СИВ и някои други 'приятелски' страни. Затова имаше и заетост. Всички тези предприятия увиснаха много лошо след комунизма - нетехнологично производство и машини, които и да искаш не бяха в състояние за качество.
    Сигурен съм, че ако Чърчил не ни беше предоставил на СССР, то сега щяхме със сигурност да сме на поне средно европейско ниво и стандарт, поне над Гърция примерно. Сега всичко вече е опорочено, вкл. 'материала' :-) и ще трябват поколения да се изчисти това.
  • 33 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "xaw":

    Ти пък, изказа се :-) Какво ще изнасяш в Русия. Те умрели за нашата продукция. Освен консерви и плод-зеленчук там друго българско не искат, защото им харесва вкуса на нашите, а всичко друго си го имат. Производствата им са по-технологични, работната ръка им не е скъпа. С каква стока ще ги конкурираме на техния пазар. За истинска промишленост трябват по-сериозни неща. Трябва и лека, и най-вече тежка промишленост.
    А съвсем друг въпрос е, че сме в ЕС, следват нашите стоки в Русия се отежняват с мита, по-дълъг транспорт и т.н.
    В крайна сметка основният ни износ е зърно, масла, кожи, резервни части и т.н., но не и краен технологичен продукт. А нямаме и квалифицирани кадри за това. Свежите хора напускат, можещите хора тук работят за себе си, няма да отидат в завод.

    Коментиран от #35

  • 34 Марио

    0 0 Отговор
    Дрън, дрън. Ще си плащаме като попове. Европейския съюз ни постави условие да не се строи АЕЦ, а сега Българския народ ще плаща. Що не се бръкне еврото да плати тия 628 милиона? Лихвата вече на месец е 10 милиона. И кво се прави на интересен г-н Борисов за лихвата? Съдът е присъдил двойно по-малка от исканата от Атомстройекспорт. А тоя реактор ще си остане като скъп паметник на продажността и дупедавостта.

    Коментиран от #36

  • 35 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "CL500":

    Тук имаш някакви наченки на логично мислене. За истинска промишленост наистина се искат сериозни неща. Ами назови ги. Природни ресурси, евтини горива и енергийни източници и разбира се пазар.

    И да ти припомня че европейският пазар е в пъти по наситен от руският и по тази причина трябваше да не го изпускаме. Отказахме се от всичко това и то под диктовката на външни сили. Това е истината и по това се съди кой ни мисли доброто и кой обратното.

    А относно ника ми кой за каквото си мисли според манталитета и интелекта си. Има едно деси наблизо което само за полови органи блянува.

    А за тези хиляда и петстотин предприятия които пишеш деветдесет процента са кооперации.

    И за какво номер едно говориш като 1939 година според статистиката сме били последни по развитие в източна Европа включително и след гладуващият СССР.

    Коментиран от #37

  • 36 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Марио":

    Марио, бъркаш се много. ЕС не ни е казвал да не се строи Белене (само за закриване на реактори в Козлодуй). Това си беше наше решение и може би основателно. Ако бяхме я строили, т.е. да се налеят едни 20-на млрд евро там и после какво. Тая сума ще трябва да се изплаща десетилетия и то при работещ АЕЦ. А такъв нямаше да има. На кого ще продаваме - Турция ще строи сега, другите и не търсят повече. Разбери и че сега Козлодуй не работи на пълна мощност, защото няма какво да я прави тая електроенергия. Представи си сега и още една АЕЦ - за какво? Цялата Белене е била замислена много отдавна при съвсем други обстоятелства. Сега всичко се свежда до печелене на комисионни и пари под масата за сключване на договори, а нека после народът да плаща. Жалко, че няма разследване и съд, но как да има като всички са оплетени и са заедно.
    Това го направиха левите. Десните и те не са читави - те направиха същото, само че с Мариците и американците. Зелената енергия е 3-ти въпрос. Накратко ВСИЧКИ са корумпирани. Не знам дали под натиск, обещания или за пари под масата, но постоянно народът се ощетява сега, а и в дългосрочен план, за поколения напред.
  • 37 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бай хой":

    Цитирам от сайта:
    ''Подемът на икономиката довежда до подобряване на жизненото равнище на широки слоеве от населението. През1939 г. доходът на селското население нараства с 37% в сравнение с 1935 г. Средната надница на професионален работник е 66,60 лв., средната месечна заплата на чиновниците - 2500 лв., а средната пенсия - 1400 лв''
    ''Външната търговия в навечерието на Втората световна война в млн.лв. по текущи цени
    Години Внос Износ Оборот Салдо
    1935 3009 3253 6262 214
    1938 4934 5578 10 512 664
    1939 5197 6065 11 262 868 ''
    ''Селскостопанска продукция на глава от населението в кг през 1938 г.
    Култури България Гърция Румъния Турция Югославия
    Пшеница 280 142 245 258 197
    Ръж 38 9 26 31 15
    Ечемик 52 35 42 58 27
    Тютюн 5,60 5,99 0,63 3,22 0,96''
    ''Брой на домашните животни през 1938 г. на 100 души от населението
    Видове животни България Румъния Гърция Югославия
    Овце 140 122 60 62
    Крави 29,6 14,2 22 26,4
    Коне 8,41 5,17 11,3 7,89

    Добити въглища в кг. през 1938 г. на жител от населението
    България Румъния Турция Югославия
    293 100 146 324

    Авоари в чужбина на глава от населението през 1938 г.
    България - 98
    Румъния - 97
    Турция - 81
    Югославия - 70''
    В някои подсектори сме малко след 1-я, но общата оценка мисля, че е ясна. Това е за 1938 г.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания