27 Септември, 2016 20:19 2 004 8

Дрон в Сирия рани трима турски военни

  • сирия-
  • турция-
  • военни-
  • дрон-
  • ранени-
  • ефратски щит

Турски изтребители са атакували позиции на „Ислямска държава“

Дрон в Сирия рани трима турски военни - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Турските военни атакуваха позиции на „Ислямска държава“ в северната част на Сирия като част от офанзивата „Ефратски щит“, съобщи „Дейли Сабах“.

Турците са стреляли с гаубици по терористични цели. При операцията трима военни са били ранени от дрон, като не се посочва повече информация за инцидента. Не е ясно какъв е бил дронът и каква е принадлежността му.

Операцията е била подкрепена и по въздух от изтребители на турските военновъздушни сили.

Според източник турската армия е унищожила четири цели на „Ислямска държава“. Военните продължават да прочистват региони от мини, оставени от отстъпващите джихадисти.

В ранните часове на 24 август турската армия започна офанзива „Ефратски щит“ в Северна Сирия, за да прочисти регионите близо до своята граница от присъствието на „Ислямска държава“. Турция бе обвинена, че цели прочистването не само на джихадистите, но и на сирийските кюрди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    1 0 Отговор
    точно писано от журналя ако в българия бяха се вдигнали на бунт турци и цигани за собствена държава и да унищожават всичко и убиват българи българските военни само по турците ли щяха да стрелят

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Теб ако питат Ботев и Левски са били терористи,които правоверната турска сбирщина с право е преследвала.
    Помисли малко дали Турците са на своя територия и с какво право стрелят по кюрдите в Сирия.
  • 3 Картър

    0 1 Отговор
    При ожесточената престрелка между турци и идилци, били ранени 10 кюрди в следствие кръстосания огън...
  • 4 Хасан

    1 1 Отговор
    Турция като бивш собственик на тия земи има естествени права върху тия земи..500 години имаше мир и спокойствие и какво стана последните 100 години на Балканите и Близкия Изток.. Само войни

    Коментиран от #7

  • 5 Гого

    0 1 Отговор
    До Х.. Няма бивши собственици. Има сувериненитет, който не може да се прекрачва според международни закони, останалото е нападение. С гордост мога да заявя, че България е страна, която не е нападала други последните 100тина години за разлика от други...Русия, Турция,САЩ и др.

    Спокойствие е имало в Империята на Исляма 500 години ама друг път. Бунтове, въстания за независимост, постоянни опити за сваляне на султани, бунтове на еничари, войни през 5-10 години с кой ли не! Спокойствие? Хубаво е да се чете и тогава да се пише, Х..
  • 6 Диди

    1 1 Отговор
    До Хасан.Абсурдни глупости пишеш.
  • 7 Crusader

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Земи прочети некоя книжка,ако можеш да четеш ,де ....

    Коментиран от #8

  • 8 уж съм аз

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Crusader":

    То той може да чете, ама това е станало благодарение на безплатното училище в България. Ако беше отишъл долу при ония, щеше още да пасе овцете и козите по безплодната им пустош. Опитва се да покаже нещо, като знания, но се вижда само преметения му хамбар и полиран до блясък мозък. Всичките бленувания на турчето са инспирирани от жаждата за власт на брадатия козел и промиването на мозъци дето се опитват да го правят в консенсус със останалия илюминатски свят.
    А на тебе Хасане - ако НЯМА какво да пасеш, щото си "хубав, отгледан чобанин" ела ние ще ти намерим некоя и друга овца.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания