Last news in Fakti

28 Септември, 2016 09:51, обновена 28 Септември, 2016 14:49 2 588 21

Проруски сепаратисти са свалили полет MH17 с руска помощ

  • mh17-
  • сепаратисти-
  • украйна-
  • ракета-
  • самолет-
  • малайзийски авиолинии-
  • система бук-
  • катастрофа

Международният екип следователи вярва, че ракетата е изстреляна от Източна Украйна

Проруски сепаратисти са свалили полет MH17 с руска помощ - 1
Снимки АП/БТА

Ракетата, която свали полет MH17 над източната част на Украйна през 2014 г., е била изстреляна от територия, контролирана от украинските бунтовници. Това се казва в доклада на международният екип от следователи, който разследва катастрофата на самолета на Майзийските авиолинии и бе представен днес.

Те твърдят, че ракетната установка, с която е изстрелян снарядът е била внесена нелегално в Украйна от Русия.

Прокурорите е започнала разследване срещу около 100 души, които може би са свързани с трагичния инцидент.

Според следователите Боинг 777е бил свален с ракета от комплекс „Бук”, изстреляна от контролираната от сепаратистите област.

Ръководеният от Холандия разследващ екип събира доказателства за евентуален съдебен процес и се очаква да представи своето становище по случая в сряда. Холандската полиция и прокуратура работят със свои колеги от Австралия, Белгия, Малайзия и Украйна.

Докладът следва по-ранно разследване на Съвета за безопасност на Холандия, което е достигнало до заключението, че ракетата е била изстреляна от зенитноракетен комплекс „Бук”, по време на полета си от Амстердам към Куала Лумпур. Ракетата се взриви до пилотската кабина. Всички 298 души на борда загинаха.

Според дипломатически източници, международният екип следователи ще даде точно Google местоположение, което показва, че ракетната система е била разположена в контролирана от сепаратистите територия, близо до село Снежное.

Следователите работят по версията, че системата е от 53-та зенитна ракетна бригада на Кремъл, базирана в руския град Курск. Тя е преминала нелегално през руско-украинската граница през юли 2014 година и е била забелязана да се изтегля от Донецк на изток.

Разследващите вярват, че след като пристигнала в селото на 17 юли следобед, системата е била разтоварена и разположена в поле, южно от града. Предполага се, че проруските сепаратисти са направили грешка, мислейки пътническия самолет за украинска военнотранспортна машина. Системата е върната на руска територия на следващия ден.

Разкритията на разследващите се основават на американска сателитна информация и редица други наблюдения. Във видео на руски език разследващите са призовали всеки, който разполага с информация по случая да я сподели с властите.

Проруски сепаратисти са свалили полет MH17 с руска помощ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00002

    2 0 Отговор
    лъжат ,мамят,лижат и пак до никъде не мотаг да стигнат.
  • 2 а стига бе

    3 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг:
    Международният екип следователи вярва, че ракетата е изстреляна от Източна Украйна".............вярват или имат доказателства--защото това са различни неща.........

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "а стига бе":

    И двете-ВЯРВАТ,...НА БАЗАТА НА СЪБРАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА!Възможно е да се чете евангелието от антихрист,НО В ОПРЕДЕЛЕНИ ГРАНИЦИ.
  • 4 нннннн

    1 0 Отговор
    Става въпрос за косвени доказателства. Нищо няма да може да се докаже в Хага. Не се бъзикайте така с потенциала и възможностите службите на една от най-добре подготвените военни държави. Няма как да са оставили следи. Спецназ са професионалисти.
  • 5 Реално

    2 0 Отговор
    То Конче това го дьвчат вече две години-без никакви точности и конкретика.А лекичко пропускат сателитните снимки на рашаните и китайчовците...а пьк американците катгорично отказаха да предоставят свойте сателитни снимки-защо ли???Еми за да продьлжи анти руската риторика.Но близки на загиналите вече подават искове в сьда не само против Украйна ами и срещу разследващият екип...сещаш ли се защо...
  • 6 Спиридон

    1 3 Отговор
    Айде руските подлоги дружно се втурнаха да защитават кочината!

    Коментиран от #16

  • 7 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    "екип следователи вярва","най-вероятно е бил ударен","Това се окачва да пише в доклада"
    Това се очакваше да пише в доклада още като започна "безпристрастното" разследване под вещото ръководство на американските служби.Вярата е хубаво нещо,но злоупотребата с нея не е никак добре.Тя цялата американска икономика и политика се основава на вярата.Който не вярва да прочете какво пише на доларите им.
    Ако имаше дори 20% доказателства,че руснаците са замесени в случая до сега американците и гейропейския съюз щеха да са опищяли света.Ама няма.И затуй си смучат от пръстите,само и само да изкарат руснаците виновни.
  • 8 Трол

    2 0 Отговор
    "Разкритията на разследващите се основават на американска сателитна информация и редица други наблюдения." Досега къде бяха сателитните снимки? Аха промиваха негативите!
  • 9 Реалист

    0 1 Отговор
    Има и доказателства и снимки и те не са против разни "опълченци" а против самия екип на руснаците който е изстрелял ракетата. Тази установка е достатъчно сложна за да не могат разни тролове, пък били те путиноиди, да я изстрелят без обучение. ВОД КАК (или ВОДКА) ПОЛУЧАЕТСЯ...

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Абе, повече от 2 години ги чакаме тия доказателства, ще почакаме още малко да ги видим най-накрая!
  • 11 Очо

    2 1 Отговор
    Абе Реалиста,досега световната общественост не е видяла сателитните снимки на американците-ама ти твьрдиш че ги има....хххахаахаха ейййй това тролеите на Сорос сте много умни бе....
  • 12 шшш

    1 0 Отговор
    трябва да вярват....дори и да знаят че не е така
  • 13 Драганов

    0 1 Отговор
    това беше ясно и досега, а вече е и доказано!
  • 14 Guest

    1 0 Отговор
    "Разследващите вярват, че след като пристигнала в селото на 17 юли следобед.."
    Преди 20-тина години 1996-1997 в Баня лука падна снаряд на пазара като уби много хора...и тогава разследващите вярваха че Сърбите са го изстреляли...все още няма доказателства че това бяха именно те...е това не попречи на НАТО на удари Сърбия!!
    Не знам накъде отива този свят...само лицемери и лъжци останаха...
  • 15 потрошенко

    1 0 Отговор
    СМЕХУРКОВЦИ ПОРЕДНАТА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ РУСИЯ! ТОВА ВЕЧЕ ГО ЗНАЕМ СМЯХХХХ!
  • 16 СПИРТОСАН

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Спиридон":

    ЗА краварските Световни Машинации и ТЪМНИ ОПЕРАЦИИ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ САМО ТИ ЛИ БЕ СПИРО СИ ОЩЕ НЕОСЪЗНАТ.ПЪРВО СЕ ОБРАЗОВАЙ КОЙ ПРИСПА ДЖО ЛЕНЪН МАРТИН ЛУТЪР КИНГ ФАМИЛИЯТА КЕНЕДИ ЗАЩОТО ТОВА Е АБ то В КОНСПИРАЦИИТЕ МЕЖДУ КОИТО СЪДБАТА НА ПРЕДАТЕЛЯ ХРИСТО МАРКОВ И ПРЕДАТЕЛЯ СОЛЖЕНИЦИН СА КАТ ДЕТСКА ПРИКАЗКА.

    Коментиран от #17

  • 17 Трезвен

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "СПИРТОСАН":

    Като среш да пиеш, тогава коментирай. На пияна глава глупости пишеш.

    Коментиран от #21

  • 18 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    даа поредна моя вярна прогноза.нали питаха путинофилчетата ,що били спрели разследването що не казвали ,демек уплашили се холанците от истината :)!ето я истината, руските аргументи с картонения самолет дори не ги чуха ,щото са толкова плитки лъжи че обиждат този дето ги прави.сега следва съд ,присъди финансови искове и накрая килии в хага :)!явно бая скъп ще им излезе крим на путин и компанията!

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    За президент няма ли да се кандидатираш?
  • 21 ПАК НИЩО НЕ КАЗА

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Трезвен":

    ПЪЛЕН ЗАДДРЪСТЕНЯК НИЩО СМИСЛЕНО НЕ КОМЕТИРАШ САМО ХАБИШ ТОКА НА МАЙКА СИ.
Новини по държави: