Last news in Fakti

28 Септември, 2016 21:52 1 605 3

Стотици американски военни поемат към Мосул

  • сащ-
  • военни-
  • ирак

Те ще подкрепят офанзивата на иракската армия

Департаментът по отбраната на САЩ се готви да изпрати 615 допълнителни военни в Ирак, съобщи NBC.

Те трябва да помогнат на иракските правителствени сили да си върнат контрола над град Мосул от Ислямска държава. Според говорителят на Пентагона Джон Ърнест, военните ще осигуряват логистична подкрепа за иракските си колеги и няма да оглавят атаката.

В момента в Ирак има разположени 4 647 американски войници. През последните месеци допълнителни 200 военни бяха изпратени в страната, заедно с военни хеликоптери и ракети.

Ирак обяви, че ще атакува Мосул до края на годината. Това е вторият най-голям град в страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Те създадоха ислямска държава , те ще си я махнат . Горивата ще тръгнат нагоре , долара надолу и така машината за пари не спира .....
  • 2 Бой по американците

    1 0 Отговор
    Ще се опитат да прехвърлят терористите от ДАЕШ за подкрепление към Сирия, че нещо много бой взеха да ядат от Русия и армията на Сирия.Губят постоянно позиции, губят не само в Сирия, въобще навсякъде.Вместо да се осъзнаят и да спрат с политиката си на "изключителност", продължават да си отежняват положението.
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Да си носят и чувалите за връщане че свободната иракска опозиция ги чака добре въоражена от сената на сащ.