Last news in Fakti

29 Септември, 2016 07:11 1 143 1

Разбиха международна терористична клетка

  • клетка-
  • терористи-
  • испания

Петима задържани в Белгия, Испания и Германия

Испанското вътрешно министерство обяви, че е била разбита терористична клетка, „представляват сериозна опасност за сигурността в Европа“, съобщи „Индипендънт“.

В клетката са членували четирима испанци и един мароканец. Те са работили с Ислямска държава и са разпространявали информации в няколко сайта. Един от сайтовете  е бил управляван от двама души, задържани в Белгия и Германия.  Единият  заподозрян е бил арестуван в Брюксел, а другият във Вупертал, Германия.

Други двама са били арестувани в Барселона, а петият в северноафриканският испански анклав Мелила. Групата е искала да засили атаките на Ислямска държава и е набирала доброволци. Клетката се е целила  в младежи  от северноафрикански произход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    голям праз- като сте пуснали свине в Европа ,сега ще ги хващате ...герои ...
Новини по държави: