Last news in Fakti

29 Септември, 2016 21:13 2 749 10

Русия ще продължи да бомбардира Алепо

  • русия-
  • алепо-
  • сащ-
  • сирия-
  • бомбардировки

Хуманитарна криза в Алепо

Русия ще продължи да бомбардира Алепо - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия ще продължи да бомбардира източната част на Алепо – въпреки призива на САЩ да спре въздушните удари. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руските военновъздушни сили ще продължат да оказват подкрепа на сирийските власти в районите, контролирани от бунтовниците.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон ще спре преговорите с Москва, ако продължат ударите в сирийския град.

Двете страни от месеци водят преговори за установяване на дългосрочно примирие, но без резултат. През последните седмици американци и руснаци си размениха взаимни обвинения.

Междувременно ТАСС съобщи, че руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Сирийският конфликт е била една от основните теми. Лидерите са се обединили около необходимостта да се консолидират усилията на международната общност за прекратяване на огъня.

Хиляди души в Алепо са в капан, а от ООН предупредиха, че градът е изправен пред хуманитарна катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 1 Отговор
    “Хиляди души в Алепо са в капан....“

    Как хиляди, бе! Два милиона са, питайте хибрида деси-стоян!

    Коментиран от #4

  • 2 Очо

    1 1 Отговор
    Мачкане и унищожаване на тия чаршафосани брадати главорези-това е формулата...А това че САЩ сьздадлха и подкрепят ИД е известно на целият свят-ФАКТ.Така че давай Вова,нормалните хора в света те подкрепят.
  • 3 КТК

    1 1 Отговор
    Бой , бой и краварите да повръщат ....
  • 4 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    пак ли реши да поспамиш?в капан в момента са хората които са в частта дето се владее от страната на бунтовниците ,както казаха вчера около 200-250 хиляди човека се намират в тези раиони.иначе в цялото алепо се намират около 2 милиона човека,справка оон ,юнеско както и много други организации следащи конфликта.обаче ти няма да прочетеш нарочно тва дето те са публикували щото знаеш повече ,а знаеш щото така си решил :)!!!!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Хайде, хайде! Стига си се обяснявала! За Алепо да се беше загрижила, когато бунтовниците го превземаха. Пък, като толкова много те е грижа, билетчето, рейсчето и в Сирия, да протестиращ на място. Може и да се направиш на жив щит срещу лошите руски бомби.

    Коментиран от #8

  • 6 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Ти даде един линк, в който не пишеше нищо. А и да са 2 милиона, дори от твоя пост става ясно, че има проблем с 200-250 хил., а другите излиза че са в контролираните от правителството зони. Ама на американските терористи и работещите за тях тролове и джихадисти не им е изгодно да падне Алепо, та за това се чудите как да попречите на Асад и руснаците.

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    ако асад превземе алепо или по-скоро зоната която не контролира ще стане още по-труден за преговори и конфликта ще зацикли,тва не е изгодно на никого освен на путин.локалните зони с напрежение са срещу европеиския и американския интерес наистина,но в частност са и против твоя интерес!оставам на страна че ще измрът маса невинни хванати в капан и бомбандирани в бомбени килими от руснаците и асад.освен това се вижда че армията на асад няма да може да овладее страната независимо дали ще победи тук или там ,щото нито е мотивирана нито е организирана и цялото това усилие е безмислено.

    Коментиран от #10

  • 8 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    аз съм се загрижил за българия,ние сме в риск ако путин успее да си прекара номерата в алепо и спри да пишеш от 100 ника не си помагаш като усилваш шизофренията си!

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Я кажи къв е риска? Що ако е изгодно на Путин, значи по подразбиране е лошо, а ако е изгодно на американците, по подразбиране го приемаш за добро?
  • 10 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Десо ма Къв асад та гони? Краварите разрушиха Сирия която бе най, мирната страна в арабският свят и със светско управление. Не ти ли писна да повтаряш изродщините на сащ за борба с някакви диктатори. В Ирак под предтекст че се борят с диктатора хюсеин умъртвиха милиони хора включително и повече от половин милион деца. В Либия същата работа.

    Каква свободна сирийска опозиция? Същата като свободната иракска опозиция и афганистанска и т.н.

    сащ са терористи защото създават и подкрепят терористи заради така наречените американски интереси.

    Успех в борбата с тероризма ще настъпи едва след като се изкорени основният източник на тероризма а не като се действа срещу симптомите. Истинското зло в съвременния свят е сащ. Никой никога не е казал че сатаната е слаба и борбата с него ще бъде лека. Но нормалните хора за разлика от теб смятат че все пак доброто ще победи и злодеят ще бъде наказан жестоко.

    Разбира се има и жалки същества които се надяват на дивиденти от подмазване и съдействие на злите сили.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания