3 Октомври, 2016 19:58 2 308 1

Саудитска Арабия с нови такси за визите

  • саудитска арабия-
  • виза-
  • такса

Съгласно новата схема, таксата за една-единствена входна виза вече е 2000 саудитски риала

Саудитска Арабия с нови такси за визите - 1

Саудитска Арабия търси нови източници на държавни приходи, които не са свързани с петрола. Такъв източник се оказват таксите за издаване на входни визи, които бяха вдигнати в неделя, след прилагането на правителствено решение от миналия месец, съобщава сайтът Gulf news.

Съгласно новата схема, таксата за една-единствена входна виза в Кралството вече е 2000 саудитски риала (СР). Таксата обаче може да бъде отменена ако посетителят влиза за пръв път в Саудитска Арабия за хадж или умра (поклонение в Мека, което може да бъде извършено по всяко време на годината, в сравнение с хадж — бел.ред.).

Пребиваващите в страната чужденци, живеещи в Кралството сега трябва да плащат по 200 СР за едно пътуване. Визата е валидна за два месеца, а всеки допълнителен месец струва по още 100 СР, се казва в съобщение на държавната паспортна дирекция.

Преди изменението, чужденците плащаха по 200 СР за шестмесечна виза.

Многократна виза сега струва 500 саудитски риала и тя е валидна за срок от три месеца. Всеки допълнителен месец, в рамките на позволения срок за пребиваване ще струва 200 СР.

Многократна входна виза вече ще струва 3 000 СР за шест месеца, 5 000 СР за една година и 8 000 СР за две години.

Таксата за издаване на виза за транзитно преминаване през страната ще струва 300 СР, а таксата за оставане в Кралството към тази виза ще бъде 50 СР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дЪЛГИЯТ

    0 0 Отговор
    Хубаво но да бяхте писали какъв е курса на С.Р.