4 Октомври, 2016 15:35 1 849 0

Проблеми за производството на Eurofighter

  • проблеми-
  • производството-
  • eurofighter

След 20 години от първия полет изтребителят Eurofighter, чийто части се произвеждат в четири завода в Германия, Великобритания, Италия и Испания, може временно или окончателно да бъде спрян от производство, пише в. „Ди Велт“. Представител на Airbus е потвърдил за вестника, че без допълнителни поръчки, окончателното окомплектоване на самолета в Германия може да бъде прекратено към края на 2018 г. По мнение на експертите от авиационната индустрия„ разхвърляното производство, сложните изисквания за експорт и подходящите запаси на склад, могат да доведат до това, че в 2018 г. окончателното окомплектоване да приключи през 2018 г. и в Испания.

„Ди Велт“ пояснява, че окомплектоването на многоцелевия изтребител представлява сложен пъзел – десните крила с произвеждат в испанските заводи, левите в Италия, а частите на фюзелажа в Германия. В Италия и Великобритания производството на самолета ще продължи. Наскоро италианските власти подписаха с Кувейт договор за експорт на 28 самолета Eurofighter. Във Великобритания се надяват да сключат сделка със Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: