Тема: Украйна

5 Октомври, 2016 10:49 1 566 3

Украйна иска от САЩ ПВО системи

  • украйна-
  • армия-
  • сащ-
  • оръжие-
  • техника
Украйна иска от САЩ ПВО системи - 1

Оръжия за противовъздушна отбрана и системи за борба с танкове и бронирани машини ще поиска от САЩ министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак, съобщават украински медии.

Той все отбеляза, че не знае кога Държавният департамент ще свали забраната за доставка на Киев на бойно оръжие и техника. В момента Пентагона доставя на украинската армия телекомуникационно и медицинско оборудване.

На 22 септември палата на представителите в конгреса на САЩ единодушно одобриха закон за подкрепа на стабилността и демокрацията в Украйна. Документът открива процедурата за доставки за Киев на бойно оръжие и техника. Това ще стане факт, ако законът мине през горната камара на конгреса – сената и след това бъде подписан от президента. От своя страна Барак Обама е противник на разширяването на американските доставки за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    То не че Украйна иска не работещите и нищо не прихващащи патриоти, а краварите ще набутат на марионетките си от киев няколко милиарда дълг. И сигурно ще получат насреща инфраструктура, търговски обекти и промишлени предприятия. А и трябва да се отърват от морално остарелите патриоти.

    Коментиран от #3

  • 2 Мммм

    1 0 Отговор
    Стабилност и демокрация в Украйна? Това е поредната огромна опашата краварска лъжа.
  • 3 справедлив

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Да бе-няколко милиарда.....Синът на Джо Байдън купи газорпеносната система на Украйна за 1 $.......А в момента в Киев има яки протести на селяните защото им продават земята за грошове ПАК на "стратегически инвеститори"......ама в нашите"свободни медии" се мълчи тотално
Новини по държави: