7 Октомври, 2016 19:35 2 228 4

Германия готова да разгледа санкциите срещу Русия

  • русия-
  • германия-
  • санкции-
  • икономически санкции-
  • сирия-
  • военни действия
Германия готова да разгледа санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Германското правителство е готово да разгледа икономическите санкции срещу Русия, като начин да се потуши конфликтът в Сирия. Това е заявил говорителят на германския канцлер Ангела Меркел в петък, пише в. Wall Street Journal. 

Изданието коментира, че германската позиция е отражение на нарастващото недоволство в Европа около действията на Москва във войната.

"Ние разбираме, че всички варианти са били разгледани", заяви Щефен Зайберт по време на пресконференция, отговаряйки на въпрос дали Германия ще подкрепи икономическите санкции срещу Москва, в опит да се окаже натиск за Сирия.

"Ние вярваме, че Русия и Иран имат отговорността да направят всичко възможно и да използват своето влияние върху режима на Асад, за да сложат край на ескалацията на насилие и страданието на хората."

По-рано днес председателят на комисията по външна политика в Бундестага Норберт Ретген заяви пред вестник Sueddeutsche Zeitung, че "Липсата на ответни действия и санкции в отговор на тежките военни престъпления би била скандална."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Яд ги е че ще си върнат контрола над целия град Алепо и се чудят как да им попречат! Пък че там умират невиини заради подкрепата им за джихадистите ,хич не ги еня - нали увеличението в германската икономика за миналата година е именно от военно-пром. сектор! Както и у нас, де.
  • 2 победен марш

    0 0 Отговор
    Победният марш на руснаците няма как да бъде спрян с подобни жалки изказвания и предложения. Тия не разбраха, че на Путин му е през оная работа за техните санкции.

    Коментиран от #3

  • 3 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "победен марш":

    Ъхъ, на Путю толкова му е през оная работа относно санкциите, че поиска САЩ да му отменят всички санкции веднага!

    ХАХА, изтъркаха ви се глупостите, копейки!
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Германия решава дали ще бъдат премахнати санкциите или не.Ако мислиш наистина че на Путин му е безразлично,грешиш много.
Новини по държави: