8 Октомври, 2016 15:26 2 272 0

Тайван привлича мюсюлмански туристи с програма за електронна виза

  • тайван-
  • електронна виза-
  • мюсюлмани-
  • туризъм-
  • виза-
  • посетители-
  • изследване

Програмата стартитра през януари месец и към този момент постига отлични резултати

Тайван привлича мюсюлмански туристи с програма за електронна виза - 1

Девет страни, вклтючително шест от Близкия изток, са добавени към програмата на Тайван за електронни визи.  Това съобщиха от Министерството на външните работи в страната.

Гражданите на Бахрейн, Кувейт, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, както и Черна гора и Доминика, вече могат да кандидатстват за виза до Тайван. Филипините също са добавени в програмата за пробен период от 12 месеца.

„Тази инициатива е насочена основно към привличане на висок клас мюсюлмански туристи“, заявиха от Министерството на външните работи.

Бюрото по туризъм към Министерството на транспорта и съобщенията приветства промяната в политиката, касаеща опростените процедури за издаване на визи, която се очаква да осигури увеличаване броя на посетителите в страната. Според Ерик Лин, директор на отдела по международни отношения към бюрото, правителството е изработило пакет от мерки, които имат за цел да  променят статута на Тайван, превръщайки го в лесно достъпна дестинация за мюсюлманските туристи. Част от тези мерки е разработената програма за подпомагане на местните туристически предприятия да  получат халал сертификат, като се очаква техният брой надхвърли 100 до края на годината.

„Нашите усилия дават резултат, което е видно от нарастващия брой мюсюлмански туристи, посетили страната ни. Данните от проучвания на Бюрото сочат, че Тайван е приветствал 200 000 такива посетители за отминалата година, което е ръст с 11% спрямо 2014 г. Очакваме тази тенденция на растеж да се запази и през тази година“, заяви Ерик Лин.

Нещо повече – според данни от изследване на Global Muslim Travel Index признаването на  Тайван сред мюсюлманските туристи значително нараства. В проучването участие са взели общо 130 страни и територии, сред които Република Китай се нарежда на седма позиция като най-добра дестинация, което е изкачване в класацията с три позиции спрямо предходната година.

Стартирала на 12 януари тази година, програмата за електронна виза е част от усилията на правителството за увеличаване на броя и разнообразието на международните посетители. Освен притежателите на паспорт от деветте страни, новоприсъединени към програмата, още 21 дипломатически съюзници и шест други страни, както и пътници от всички страни и територии, поканени да присъстват на големи международни събития като конференции, спортни мероприятия и панаири, могат да кандидатстват за електронни визи за посещение в Тайван.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА