Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 18:43 1 530 0

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията

  • кемниц-
  • германия-
  • полиция-
  • апартамент-
  • сириец-
  • джабер албакр

Задържан е човек, за когото се твърди, че е свързан със заподозрения терорист

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията - 1
Снимка АП/БТА

Полицията в Германия е провела акция по претърсването на второ жилище в източния град Кемниц, като част от мащабното издирване на сириеца, заподозрян за планирането на терористична атака, съобщи Дойче веле.

Властите са задържали един човек, за когото се предполага, че има връзка със сирийския бежанци, заподозрян в планиране на терористична атака в Германия.

"Никой не е пострадал при днешния щурм и не са произведени изстрели. Мъжът вече е отведен в ареста", заяви говорителят на полицията в Саксония Том Бернар.

Въпреки няколкото следи, които може би водят към местонахождението на главния заподозрян, заради кого се провежда акцията, властите все още не могат да го заловят. Джабер Албакр, който веднъж вече се изплъзна на спецчастите, се твърди, че отново е избягал минути преди днешния щурм.

"Трябва да продължим да го търсим, защото този човек представлява опасност", заяви Бернар.

Около сто грама взривни вещества са били открити в дома на заподозрения. Експлозивите са от типа, който е използван при атентатите в Париж и Брюксел, съобщиха експерти по антитероризъм.

Полицейският говорител обаче заяви, че откритите експлозиви не означават непременно, че заподозреният е свързан с "Ислямска държава", която пое отговорност за две нападения в Германия тази година.

"Той може да действа сам и да се е саморадикализирал чрез интернет", добави той.

Втори апартамент в Кемниц е претърсен от полицията
Снимка АП/БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: