Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 20:57 1 513 7

ФБР води разследване дали Русия е хакнала Клинтън

  • сащ-
  • русия-
  • хилъри клинтън-
  • фбр-
  • разследване-
  • хакери

Джон Подеста заяви, че руснаците стоят зад кибератаката

ФБР води разследване дали Русия е хакнала Клинтън - 1
Снимка: БТА/ AP

ФБР води разследване дали Русия стои зад хакерската атака срещу електронната кореспонденция на Хилъри Клинтън, съобщи Би Би Си.

Изданието цитира Джон Подеста, шеф на предизборния щаб на кандидатката на демократите за президентските избори.

Според топ съветника на Клинтън е била осъществена кибератака, която е дело на руските служби. Подеста заяви, че от десетилетия е в политиката, но до този момент не е виждал подобно нещо – руски служби да играят в полза на неговия опонент на US сцената.

Кремъл, от своя страна, категорично отрече обвиненията да има намеса в президентската кампания. Външният министър Сергей Лавров заяви пред Си Ен Ен, че твърденията са абсурдни.

Джон Подеста заяви, че Русия се е намесила в президентските избори на САЩ, за да окажат влияние в полза на кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Наскоро „Уикилийкс“ разпространи нова серия от имейли на кандидатката на демократите Клинтън, които според Подеста целят да отклонят вниманието от нещата, изречени от Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Това ми прилича на нашенската прокуратура и следствие, дето разследват кой е изнесъл разни записи, вместо да разследа достоверно ли е съдържанието им?
  • 2 Че до сега обвиненията са били афиф

    0 0 Отговор
    Тогъз аметиканчеата га обвиняват някого излиза че е предлагане на желаното за истина. Е туй съ казв хюмнетки!
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Понеже янките се месят навсякъде и то където не им ври гърнето, си мислят, че и другите са като тях. В Русия още има пета американска колона, но ги изтърпат, а можеше и в Сибир.
  • 4 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Тази мръсница е вече ОЧЕВАДНО лансирана и гласена да заеме поста си в началото на следващата година, ехх милите хазарски унтерменши, толкова са се вглъбили в желанието си за Нов Световен Ред, че почнаха да претупват нещата! И все пак, стане ли тази президент, ще ги довърши, но и нас ще повлекат... Само Дони може да им помогне, но правят всичко възможно да го препънат, на последния дебат, даже водещите не си правеха труда да поприкрият чии слуги са!
  • 5 Не е възможно

    0 0 Отговор
    Ушанките не са на туй ниво! Американците лъжат като дърти цигани!

    Коментиран от #6

  • 6 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не е възможно":

    Хак да му е.
  • 7 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Кой да я хакне тази скочубра? Таквоз страшилище не хаквам за нищо на света!