Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 09:39 921 0

Холандия прави евтаназията общодостъпна

  • холандия-
  • евтаназия-
  • общодостъпна

На нея ще могат да се подлага и хора, които не страдат от фатални заболявания

Правителството на Холандия планира законопроект, с който ще позволи на хората, „чувстващи живота си завършен“, да прибегнат до „подпомогнато самоубийство', съобщи РИА Новости.

Те ще могат да прибегнат до крайната мярка, дори и ако не са неизлечимо болни.

„Хората, които са стигнали до убедено решение, че техният живот е завършен, трябва да могат, при ясно установени критерии и строг контрол, да сложат на живота си край, какъвто считат за достоен“, се казва в писмо, адресирано до холандският здравен министър Едит Схиперс.

Уточнява се, че все още трябва да се изяснят детайли по законопроекта. Работата по него трябва да приключи до края на 2017 г. За консултанти ще бъдат потърсени лекари и експерти по лекарска етика.

През 2002 г. Холандия стана първата стана, легализирала евтаназията. На такава могат да се подложат хора, имащи невъобразими страдания и нямащи надежда за оздравяване.

Евтаназията е легализирана още в Белгия, Швейцария и някои щати в САЩ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: