Тема: Украйна

13 Октомври, 2016 12:38 1 841 10

ПАСЕ с две резолюции срещу руската агресия в Украйна

  • пасе-
  • украйна-
  • русия-
  • крим
ПАСЕ с две резолюции срещу руската агресия в Украйна - 1

На 12 октомври 2016 ПАСЕ прие две резолюции: „Политически последици на руската агресия в Украйна“ и „За нарушаване на правата на човека на неконтролирани от украинската страна територии на Донбас и в Крим“.

В документите се декларира:

Още новини от Украйна

- че има руска агресия срещу Украйна;

- руските войски трябва да се изтеглят от територията на Украйна;

- изборите в Донбас в сегашните условия са невъзможни, тъй като не може да се гарантира сигурността/безопасността им и противоречат на Европейската конвенция за защита правата на човека ЕTS 9.

- На Донбас и в Крим имаше военна интервенция;

- така наречените Донбаска и Луганска народни републики са нелигитимни и тяхната дейност се контролира от Русия, която носи отговорност за ситуацията там

- потвърдени са резултатите от Съвместния следствен комитет за свалянето на МН 17 от ракета БУК, която е вкарана в Украйна от Русия на окупирана територия и после е изтеглена в Русия. Всички виновни трябва да носят отговорност за това престъпление.

Документите, приети по време на есенната сесия на ПАСЕ в Страсбург, ясно се посочва посланието Русия да се откаже от незаконната анексия на Крим и да позволи на Украйна да възстанови своя контрол над полуострова.

Организацията е обезпокоена, че продължаването на този „замразен“ или „полузамразен“ конфликт поражда нестабилност и несигурност не само в Украйна, но и цяла Европа.

Изводите от двата документа са ясен сигнал за продължаване на санкциите срещу Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а стига бе

    1 0 Отговор
    Уххаааа само така-скоро в центъра на Европа ще пием Кока Кола за по 3 рубли.
  • 2 кроко

    0 1 Отговор
    А за изборите в България, ПАСЕ няма ли да приеме някаква резолюция?! Щот и нашето правителство е леко нелегитимно, дошло след платени протести и прекалено много пъти показа че се контролира от вън, ама в случая някой друг му се полага да пасе, а?

    Коментиран от #7

  • 3 7777777

    1 0 Отговор
    НИЩО НЕ КАЗВАТ ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ПУЧ В УКРАЙНА И СВАЛЯНЕТО НА ЗАКОННИЯ ПРЕЗИДЕНТ!
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    До 777,какво искаш да знаеш?
  • 5 Колониална биологична единица

    0 0 Отговор
    Съберете се,поПАСЕте ,преживяйте,правете вятър, с устите си, смажете халките, подрънкайте,и току виж ви минало.
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    добър ден на всички тролове,тази статия все едно съм е писал аз :)!съвета на европа излезе с истината за донбас и крим.и за руските воиски и за бука и за демокрацията в руския свят .

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    ти що сега не ни обясниш как пасе е взела такова грешно решение?
  • 8 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Добър вечер на нещастното краварско тролче! Путин ще си прави каквото иска въпреки ПАСЕ.
    "правомощията на ПАСЕ се простират само до възможността да разследва, препоръчва и съветва. "
    Така, че Путин ще си бута самолетчета, ще си бомбардира градчета, ще яде деца и ще изнасилва старици. И ще му е през.............., какво пишеш и колко получаваш за това.

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    не аз, а ти колко получаваш за да спамиш и да изкарваш престъпленията на путин някакви героиства.сега като се вижда как си лъгал годни назад за неговите деяния ,аз трябва да те питам защо си го правил?сега се вижда отчетливо кво мисли европа по въпроса и защо е на това мнение ,иначе си прав не може пасе да му подеиства силово ,но може да информира ,което е много важно и трън в усилията ти !

    Коментиран от #10

  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Всеки ден съм пред руското посолство, ама казват-денги нет! Викат Деса-Стоян-То каза, че ще фалираме и не даваме нищо! Заради теб не мога да си взема рублите. Да ми заемеш четвърт долар?
    Десо, аз не съм плужек, ти си тази, която беше безработно до началото на годината, аз си изкарвам достатъчно, предостатъчно.
Новини по държави: