15 Октомври, 2016 17:52 5 157 10

Турция удря Ислямска държава по най-болното място

  • турция-
  • ислямска държава-
  • дабик

Започва офанзива към Дабик

Сирисйките опозиционни сили, подкрепяни от турската армия, са започнали офанзива срещу град Дабик, съобщи NTV.

Градът е контролиран от групировката Ислямска държава. Новината бе обявена от турския президент Реджеп Ердоган, който обяви нова фаза от операция „Щитът на Ефрат“.

Ердоган повтори намерението си да създаде обезопасена зона от 5000 кв. км. на границата между Сирия и Турция. Той допълни, че Турция е предложила да участва в офанзивата към иракския град Мосул на срещата в Лозана. Според него държавата му иска да помогне на коалиционните партньори.

Според Ислямска държава край град Дабик трябва да се проведе финалната битка с „ордата на неверниците“, което прави града основна част от пропагандата на групировката.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Как така правоверни ще убиват други правоверни?

    Коментиран от #4

  • 2 Stalin

    0 0 Отговор
    vsichko e za pari
  • 3 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    турците уж ги беше страх че руснаците щели да ги изпепелят,а ето ги пред алепо.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Джихадистите не са правоверни... Никой ненормален идиот терорист не е правоверен.... Може ли да бъде правоверен онзи, който проповяднва и взривява растенията, животните и почтенни хора, земята създадени от Твореца? Та те са просто зомблирани поредните вандали варвари в света. А, какво прави турската армия там аз не зная, но според описаното е доброто. Нима може един маниак терорист като джихадистите да е нещо добро? Няма как...

    Коментиран от #6

  • 5 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Дабик не е Алепо, руснаците са се разбрали за това с турците. Преди извинението ама не на Путин а на Ердооан, да си спомниш турска офанзива по въздух и земя в Сирия? А, да пуцаха с гаубиците ама от тяхна страна. Путин явно е убедил Асад, че турска войска е по-добре от кюрдска автономна област в тези територии. Нали сега кюрдите са с твоите работодатели. И други мисли в тази насока, ама на прост трол, кво да обясняваш. Остави го да пълзи по Козяк и да събира центчета от плочките!

    Коментиран от #9

  • 6 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Павел":

    Векове наред правоверните от не една религия са се занимавали основно с това да избиват друговерци.
  • 7 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Тролка,не виждаш ли че Турция прочиства участък свободен от терористи,в който да бъдат настанени сирийски бежанци(нещо което трябваше да направи велика Америка и НАТО).В момента турската войска помага на Асад и Русия,тъй като избиват ислямски главорези ,спонсорирани от САШ и Ойропа,обаче за тебе не е важно кво става,важното е да се спами.

    Коментиран от #10

  • 8 ЗАПОЗНАТ СЪС СИРИЯ

    0 0 Отговор
    ТУРЦИЯ ТРЕПЕ ВСЯКАКВА СВОЛАЧ, БИЛА ТЯ БРАДЯСАЛИ И НЕ КЪПАНИ ДЖИХАДИСТИ ИЛИ КЮРДСКИ ЦИГАНИ С АК 47 !!! НА ОСВОБОДЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ ЩЕ БЪДАТ НАСТАНЕНИ СИРИЙЦИТЕ ОТ ТУРЦИЯ !!!В ГРАД ДЖЕРАБЛУС ТУРЦИТЕ ВЪЗСТАНОВИХА ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕТО И ВОДОСНАБДЯВАНЕТО !!!ТУРЦИЯ ЩЕ ПОСТРОИ ЖИЛИЩА НА СИРИЙСКИТЕ БЕЖАНЦИ В СИРИЯ !!!КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ И ИСЛЯМИСТИТЕ РАЗИГРАВАХА ТЕАТЪР В СЕВЕРНА СИРИЯ !!! МИНДИЛЦИТЕ СЕ ОТТЕГЛЯХА ОТ СЕЛАТА И ГРАДОВЕТЕ А НА ТЯХНО МЯСТО БЕЗ БОЙ СЕ НАСТАНЯВАХА КЮРДСКИТЕ ЦИГАНИ !!!ИДИЛ Е СЪЗДАНИЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,СИРИЙСКАТА ПКК Е РЪКОВОДЕНА ОТ АМЕРИКАНСКИ КОМАНДОСИ !!! ДА НЕ ОЧАКВАТЕ ДВЕТЕ АМЕРИКАНСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО !!! НАМЕСАТА НА ТУРСКАТА АРМИЯ В СИРИЯ (АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ЗНАЕХА ЗА ОПЕРАЦИЯТА) РАЗВАЛИ ИГРАТА !!!НОМЕРА НА ЦИГАНИТЕ КЮРДИ УДАРИ НА КАМЪК !!! ЦЕЛТА ЦИГАНСКИТЕ ОБЛАСТИ(КЮРДСКИ) В СИРИЯ ДА СЕ СЛЕЯТ И ДА ОБХВАНАТ ТУРСКИТЕ ЮЖНИ ГРАНИЦИ,ВЕЧЕ Е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА !!!РУСИЯ ,ТУРЦИЯ И АСАД СЕ РАЗБРАХА ИГРАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПРИКЛЮЧИ И ИДЕЯТА ИМ ЗА ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА(КЮРДСКА) В СЕВЕРНА СИРИЯ ДА НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ !!!
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    путин явно е убедил асад :)))))))))))))))сигурно го е убедил дума да няма.кюрдите са били по-лошия вариант от аскера заедно с умерената опозиция за асад :)))тва също ще го запомня,като почнеш да помпаш после руско-кюрдската любов :)!
    та точно така след като ердоган се извини на путин путин му лапна рязания бахор,я колко лесно било извиняваш се на русия и си правиш квото решиш ,а те ти набиват пари в турски потоци и туризъм :)!уникален пост и страхотни взаимноследствени връзки ,в милиционерското училище си бил явно все на таблото ,те са нашата гордост!смях.
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "tost":

    аз виждам много добре,турците колкото и да скачат като засвири американската свирка и почват да играят,та тези деиствия на турците са съобразени с американската политика в региона,само че нали вие се пънехте преди няколко месеца как русия нямало да даде на турците вече да си покажат носа в сирия.оказа се обаче обратното вече руски самолети не влизат в региона на туркмените ,а те заедно с турците си завземат територия.за протокола туркмените са едни от наи-краините противници на асад .та тва което прави турция не е по никакъв начин в руска полза ,но може да пробвате с версии.всеки има право на развихряне на фантазията си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания