16 Октомври, 2016 16:35 1 637 2

Шотландия трябва да остане в ЕС

  • шотландия-
  • никола стърджън-
  • ес

Никола Стърджън търси компромисен вариант

„Шотландия може да потърси паралелно споразумение, което да я остави част от ЕС“. Това заяви първият министър на Шотландия Никола Стърджън, цитирана от Би Би Си.

Според нея излизането на Великобритания от ЕС, не изключва възможност за Шотландия да остане в рамките на Съюза.

„Смятам, че това е възможно. През следващите няколко седмици ще представим своите предложения. Ние ще работим с всички политически подразделения, за да избегнем Brexit не само за Шотландия, а и за Великобритания.

Не вярвам, че има мандат за изваждането на Великобритания от единния пазар и не вярвам, че има мнозинство в парламента. Вярвам, че трябва да намерим начин вота на Шотладния да бъде уважен. Така и Тереза Мей се опитва да уважи вота на Великобритания“, заяви Стърджън.

На референдума през юни мнозинството от британците решиха да излязат от ЕС. Шотландия обаче беше регионът с най-силна подкрепа за еврочленството. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМАН ОТ ЕС

    0 0 Отговор
    КОЙТО Е ХОДИЛ В ШОТЛАНДИЯ ЗНАЕ ЧЕ ТАМ НЯМА МАЙМУНИ .ЯВНО ДОКЪТ НЕ Я ОКЕПАЗЯТ И НЕЯ НЯМА ДА СЕ СПРАТ.
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    ЕС никога не е карал насила държавите да влизат.А тези на които не им харесва,моля да излязат от ЕС.
Новини по държави: