Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 09:55 2 078 5

Отрязаха интернета на Асандж 

  • wilileaks-
  • джулиан асандж

Интернетът в посолството на Еквадор в Лондон е прекъснат по нареждане на правителството в Кито

Отрязаха интернета на Асандж  - 1
Снимка: БТА/АР

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Джулиан Асандж, съобщи ДПА. Основателят на WikiLeaks oстана без контакт със света, след като публикува секретни имейли на Демократическата партия на САЩ. Документите, които са откраднати, злепоставят кандидат-президента Хилари Клинтън.

Според WikiLeaks интернетът на Асандж, който живее в посолството на южноамериканската държава в Лондон, е прекъснат по нареждане на еквадорското правителство.

От Вашингтон отхвърлиха обвиненията, че те стоят зад събитията в Лондон. Говорител на Белия дом заяви: „Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на САЩ".

Ен Би Си съобщи преди дни, че служители на ЦРУ вероятно подготвят кибератаки срещу Москва. Те са отговор на опитите на руски хакери да повлияят на предизборната кампания зад Океана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 там е

    0 0 Отговор
    Сега руснаците ще му препращат информация с пощенски гълъби?
  • 2 Дидо

    0 0 Отговор
    Не бе...не е по нареждане от САЩ-марсиянците са му го спрели....Защото на Марс няма американска демокрация.
  • 3 няма 6 5

    0 0 Отговор
    Демокрация и всобода на словото!
  • 4 каде са шорошите

    0 0 Отговор
    Десо-стояне----къде са евро-ценностите бе...КЪДЕ СА ????
  • 5 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Свободата на Словото!!???
    Това е руска агресия!!!
Новини по държави: