20 Октомври, 2016 06:59 1 242 1

Тръмп и Хилари пак не се ръкуваха преди дебата

  • тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • президент

Една от най-горещите теми бяха отношенията с Русия. Хилари Клинтън твърдо посочи, че нейният опонент е марионетка на Москва

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп  предпочетоха да не се ръкуват преди началото на третия им дебат в Лас Вегас, отбелязва Си Ен Ен.

Началото на нарушаването на протокола беше поставено на предишния дебат между двамата претенденти за Белия дом. Тръмп заложи на агресивния стил и атакува още в началото по темата за Върховния съд. Кандидатът на Републиканската парти обеща да спаси прословутата Втора поправка на американската конституция, която гарантира правото на американците да носят оръжие за самозащита. Освен това Тръмп иска да се отмени легализирането на абортите.

За целта той ще направи нови назначения в 9-членния съд, като промени състава му в консервативна насока. Той дори представи списък със своите двадесетина номинации за Върховния съд.

Клинтън пък се зарече да назначи либерални съдии, които да бранят правото на аборт  и пазят еднополовите бракове.

Тръмп се опита да притисне Хилари Клинтън по въпроса за имиграцията, като я обвини, че води политика на отворени врати, при която хора прииждат в страната. Той защити идеята си за масово депортиране на нелегални имигранти и за издигане на стена по границата с Мексико. Кандидатът на демократите обаче парира брилянтно обвиненията с тезата, че САЩ са изградени като нация от имигранти, които почитат законите.

Една от най-горещите теми бяха отношенията с Русия. Хилари Клинтън твърдо посочи, че нейният опонент е марионетка на Москва.

Доналд Тръмп не й остана длъжен. Той отхвърли обвиненията за руско влияние в кампанията си. Кандидатът на републиканците не скри желанието си да „затопли“ отношения с Русия на всяка цена.

Тръмп не остана длъжен и обеща да излови всички наркобарони в страната. Кандидатът на републиканците повтори тезата си, че ако бъде избран, да преодолее стагнацията на американската икономика и да прекрати индустриалния упадък, като посочи, че САЩ вече не произвеждат нищо на своята територия, а изнасят работни места в чужбина.

Тръмп обвини Хилари Клинтън, че ще вдига данъци. Тя го атакува, че ще затвори вратичките в закона, които позволяват укриването и неплащането на данъци. Хилари Клинтън се зарече да създаде 10 млн. нови работни места в страната с подкрепа за малкия бизнес и повече контрол над корпорациите.

Тръмп беше агресивен в опит да преодолее изоставането си в социологическите анкети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Хилари Клинтън прилича на вещица, от първата снимка. Доналд Тръмп също не отстъпва, както е остарял. Борбата за власт обаче, няма гроници във възраста.