Last news in Fakti

20 Октомври, 2016 08:16 1 171 0

Пхенян пак не успя да изстреля балистична ракета

  • северна корея-
  • ракета-
  • изстрелване

Северна Корея е направила неуспешен опит да изстреля балистична ракета. Това е вторият провал за страната през последния месец, съобщава АП.

Ракетата е била изстреляна край град Кусон, който е разположен в северозападната част на страната. Американските военни разкриха, че балистичната ракета е била със среден обсег на действие. От командването на въздушно-космическата отбрана в Пентагона отбелязаха, че изстрелването не е представлявало заплаха за САЩ.

Северна Корея развива ядрена програма. САЩ и Западът смятат, че Пхенян се опитва да създаде атомна бомба, с която да влезе в клуба на ядрените държави. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА