Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 05:00 1 104 1

Бум на курсовете по арабски език в Сараево

  • сараево-
  • курсове-
  • арабски език

Дубайска компания обяви, че планира да развива туризъм в Търново, разположено на 30-тина км. от столицата Сараево градче

Бум на курсовете по арабски език в Сараево - 1

В столицата на Босна и Херцеговина се забелязва бум на курсовете по арабски език. Причината за това е нашествието на бизнесмени и туристи от страните от Залива. Саудитският културен център „Крал Фахд“ е основен организатор на курсовете по арабски език. В момента там се обучават 528 души, уточнява "Болкан инсайт".

През последните месеци се забелязва засилен интерес от страните в Персийския залив към Сараево. Освен туризъм в столицата се забелязват и увеличаването на сделките с недвижими имоти.

Статистиката на Босна и Херцеговина отчита, ръст на туристите от Кувейт. Те са се увеличили от 29 060 през 2014 г. до 37 039 в 2015. Скокът при саудитците е много по-голям. Ако през 2014 г. те са били 11 494, то през 2015 г. те са 21 946 души, за да достигнат 29 362 души за първите осем месеца на 2016 г.

Дубайската компания Бурож обяви, че планира да развива туризъм в Търново, разположено на 30-тина км. от столицата Сараево градче. В плановете на компанията влизат изграждането на хотели, вили, басейни, медицински центрове и кабинков лифт. Целта е да се създаде център за туристи от Саудитска Арабия и Кувейт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 между редовете

    0 0 Отговор
    Щом спонсорите на тероризма наливат кинти в държава с мюсюлмани, няма начин да не спонсорират и няколко джамиия в които да се проповядва радикален ислям. В близко бъдеще няма да има мир на Балканите.