Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 07:44 1 500 3

Амбициозен план: Първата човешка космическа нация

  • нация-
  • космическа-
  • план-
  • амбициозен-
  • асгардия

Плановете предвиждат Асгардия да функционира като самостоятелна суверенна държава

Амбициозен план: Първата човешка космическа нация - 1
Снимка: БТА/ AP

Амбициозни планове за създаването на първата нация в космоса бяха разкрити тази седмица. Надеждата е да се даде началото на нова космическа ера. Игор Ашурбейли, шеф на Международния космически изследователски център във Виена и председател на Комитета за космическа наука в ЮНЕСКО, ръководи инициативата в близко сътрудничество с група учени, инженери, предприемачи и правни експерти.

Плановете предвиждат Асгардия, кръстена на град от Скандинавската митология, да функционира като самостоятелна суверенна държава, в която гражданите да живеят, работят и да следват собствени правила и закони, пише МегаВселена.

Ашурбейли се надява Асгардия да получи припознаване от ООН като нация от научни изследователи, освободени от геополитическите ограничения. Засега обаче няма официална реакция от най-голямата международна организация дали плановете могат да се осъществят в действителност.

Освен присъединяване към ООН, плановете на основателите са да построят високотехнологичен щит в космоса, който да предпазва човечеството на Земята от „космически, дело на хората и естествени заплахи … като космически отпадъци, изригвания и сблъсък с астероид“.

Първата стъпка предвижда изпращането на собствен сателит и старт на усилията за получаване на разрешение за достъп до космоса. Проектът е все още в начална фаза, но екипът зад него се надява публичността, която получава, да допринесе за привличането на таланти, които да работят в посока на това Асгардия да се превърне в реалност. Такъв талант може да се окаже всеки, тъй като Асгардия има отворен достъп до гражданство за всеки човек на Земята.

Какво означава да си част от тази нация? По принцип асгардците ще останат физически на Земята, но и ще бъдат част от новата космическа нация, за която основателите се надяват един ден да се присъедини към ООН. Евентуално гражданите ще могат да пътуват до страната си в космоса.

Техническите подробности, логистиката и финансирането на проекта също са неизвестни, но проектът повдига важни въпроси за това как колонизацията на космоса ще се случва в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЧЕНИ БЛАГОДЕТЕЛИ

    0 0 Отговор
    Според тези "УЧЕНИ-БЛАГОДЕТЕЛИ" Създателят (Бог) ряпа да яде! Те ще го заместят: Ще създадат нова, първа раса в Космоса, ще колонизират Космоса, ще създават суверенни държави ("...в която гражданите да живеят, работят и да следват собствени! правила и закони...") и "научни изследователи, освободени от геополитически ограничения!",...!!! Боже мили, какви ужасяващи тъпотии, какъв ужасяващ духовен упадък!!! Тези изроди атеисти, сатанисти, материалисти допускат антихристи-сатани да обсебят душите им, вследствие на което се изживяват като Богове, позволяват да бъдат угробени, но това им е недостатъчно и искат да угробят цялото човечество, нашия локален Космос, дори Вселената!

    Мили хора, изучавайте Науката за Духа, Антропософията, за да проумеете ДУХОВНАТА същност на човека и Вселената (Бог) и да изработите своята божественост! Иначе промисъла на Създателя за вашата божественост ще го замените с вечен живот в преизподнята! Изучавайте ДУХОВНИТЕ причини на материалните закони, на материалните сили, на материалните процеси, на материалните явления, защото в материалния свят няма причини, а само материални, физически следствия от духовни причини, същото е и при човека и Вселената! Не позволявайте на обсебените от антихриста и дявола хора да ви унищожат! Вие сте духовни същества, развивайте се ДУХОВНО, защото в противен случай ще ви натикат в преизподнята! Еволюция означава ДУХОВНО развитие! Материалната цивилизация има своето важно място в човешкото развитие,
  • 2 УЧЕНИ БЛАГОДЕТЕЛИ

    0 0 Отговор
    Продължение 1
    но без духовно развитие материалната култура (отричането на Духа, атеизмът, дивият материализъм, материалистичният мироглед и материалистичната ценностна система, машините, апаратите, висшите технологии, виртуалните т.е. предполагаеми, вероятни, но недействителни "реалности",...) унищожава човешката духовност и човекът отпада от еволюцията. От духовна гледна точка размислете например върху широко тиражираната в медиите и интернет "високостойностна" новина: "Който гласува за Клинтън, ще му направя безплатна свирка!", или върху убеждението на обсебените от антихристи души на властимащите американски политици, които поради това че се изживяват като Богове, си въобразяват, че с лъжите, наглостта и алчността си ще изиграят, ще изпързалят Създателя (под чието ръководство се намира цялата Вселена, в т.ч. и човечеството!!!) и ще спечелят една бърза атомна война, за да удовлетворят егоистичните си, алчни желания като посредством 800-те си военни бази в света и по стотици хитроумни начини смучат човешка кръв и унищожават човечеството!!! Какви безгранични наглост и духовно невежество! Това е пълен упадък в животинството - всъщност дори и животните не притежават такава „ценностна“ система!!! Усвоявайте познанието за Духа, мили хора! Четете и разсъждавайте за духовните причини на всички неща, защото Духът царува навсякъде! Когато не знаете къде отивате, никога няма да стигнете! Крият от вас целта ви, а тя е – да станете Богове!

    Трябва да се развива
  • 3 УЧЕНИ БЛАГОДЕТЕЛИ

    0 0 Отговор
    Продължение 2
    и материалната цивилизация, но определящо, НАЙ-ВАЖНО за човека е неговото божествено, ДУХОВНО развитие. Ние човеците периодично се въплъщаваме във физическо тяло на Земята, където разбира се е хубаво ВСИЧКИ да живеем щастливо и богато, за да изработим онези свои божествени качества, които може да бъдат изработени само на Земята, в материалния свят! Бог дава материалните богатства на всички хора, а НЕ на избраници, които поради ниско съзнание и алчност трупат несметни излишни богатства, ограбвайки човечеството, убиват невинни хора и цели народи, възпрепятстват тяхната духовна еволюция! „Недейте се лъга. Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне. Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот “ (Посл.към Галатян. 6:7-8)!

    Мили хора, вземете духовната си съдба в собствените си ръце! ЕДИНСТВЕН (определен от Бога-Отец) Помощник, Спасител, духовен Ръководител, Водач на всеки човек, за да изработи човек своята божественост, е Богът-Син, Вторият Логос или Словото, Съществото на съзидателната божествена Любов - ХРИСТОС (виж Ев. Йоан 5:24; 6:47; 10:24-30; 10:34; 11:25; 12:49-50; 13:34-35; 14:6; 14:10-15; 15:5-7; 15:12; Ев.Лука 10:25-27; Ев.Матей 6:19-24 („окото“ – намира се между веждите, нарича се още око на ясновидството; Трето око; Тисра тил, санскр.; шеста чакра „Аджна“, санскр.; място на тялото на човешкия Аз; … ); 19:16-24; Ев.Марко 10:17-25).