21 Октомври, 2016 13:47 1 876 1

Бивш командир на сръбската жандармерия арестуван в Черна гора

  • черна гора-
  • сърбия-
  • арестувани-
  • жандармерия-
  • братислав дикич

Разследването продължава

Бивш командир на сръбската жандармерия арестуван в Черна гора - 1
Снимка: БТА/ AP

Бивш командир на сръбската жандармерия Братислав Дикич е сред арестувани лица в Черна гора, съобщи радио „b92“.

Група от 20 сърби бяха задържани в страната в навечерието на парламентарните избори. Смята се, че бившият шеф на жандармерията е техен организатор.

Според обвиненията сърбите са планирали нападения срещу ключови институции, като се появи дори информация, че е било планирано отвличането и на премиера Мило Джуканович в изборния ден.

От Белград категорично отрекоха, че имат участие в тези действия. Външният министър на Сърбия Ивица Дачич заяви, че страната му няма нищо общо със случая.

Дипломатът заяви, че е в интерес на Сърбия случаят да бъде решен бързо. Той подчерта, че ще работи за „защита на интересите на сръбските граждани“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гооу бак сарбия

    0 0 Отговор
    Аве , те са туристи , обичащи много шум и патаклама . Иначе са патърдиоти и миролюбиви сарби .