25 Октомври, 2016 21:23 2 471 2

Тръмп: Атаката в Мосул е катастрофа

  • доналд тръмп-
  • мосул-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • катастрофа

САЩ изглеждат глупаво, написа републиканецът

Тръмп: Атаката в Мосул е катастрофа - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатът на републиканците за президент Доналд Тръмп разкритикува остро в Туитър настъплението за завземане на град Мосул в северната част на Ирак.

Според него офанзивата е „пълна катастрофа“, защото джихадистите от „Ислямска държава“ са знаели от месеци за атаката. „Съединените американски щати изглеждат глупаво“, написа републиканецът в профила си в социалната мрежа.

„Политико“ припомня дума на Доналд Тръмп преди няколко месеца, че знае по-добре от американските генерали как да победи терористичната групировка „Ислямска държава“.

Битката за Белия дом е в разгара си. До изборите на 8 ноември остават броени дни. Основните кандидати за поста на Доналд Тръмп и кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Факти.бг припомня, че преди дни започна офанзивата за установяване контрол над Мосул, попаднал в ръцете на „Ислямска държава“ през 2014 година. Градът е най-важната крепост на джихадистите в Ирак.

Близо 30 000 бойци, сред които и кюрдски и шиитски такива, участват в офанзивата. Тя е подкрепена и от въздушни удари на водещата от САЩ коалиция. Иракски командири са разкрили пред „Ал Джазира“, че в град Мосул са разположени не повече от 6000 бойци на „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Стоенчо, къде си? Викаш, за няколко дни постиганали повече от колкото фалиралите руснаци в Сирия за година. А преди това за колко години какво постигнаха? А руснаците на тях правят ли им секано?
  • 2 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Кой знае още колко пъти ще играят театро за настъпление и завземане. Вече успяха да гръмнат едно семейство от 8 души.