26 Октомври, 2016 20:33 8 377 17

Бил Гейтс дарява милиардите си за благотворителност

  • бил гейтс-
  • милиарди-
  • благотворителност-
  • деца-
  • състояние-
  • богатство

Богатството на милиардера ще отиде за благотворителност след смъртта му

Бил Гейтс дарява милиардите си за благотворителност - 1

Основателят на Microsoft обясни какво се крие зад даденото от него обещание да остави цялото си богатство за благотворителност, а не на трите си деца.

По време на участието си в сутрешното предаване на телевизия itv — "Тази сутрин", Бил Гейтс заяви, че децата му много добре разбират, защо след смъртта си баща им няма да им остави и цент.

60-годишният милиардер заяви, че децата му се гордеят с неговото решение да помогне на най-бедните в света, като даде цялото си състояние за благотворителни и хуманитарни каузи.

Гейтс обясни, че вместо да остави на двете си дъщери и сина си попечителски фондове с милиарди долари, той ще инвестира в тяхното образование и ще се погрижи да получат чудесни перспективи, които да ги изстрелят напред в професионалните сфери, които сами изберат.

Въпреки това той добави, че предпазната финансова мрежа под тях все още е на мястото си и тримата "никога няма да изпитат финансови затруднения."

"Не е в полза на децата да разполагат с огромно богатство, оставено им в наследство. Подобно нещо би превърнало в гротеска всичко, което ще постигнат със собствени усилия, създавайки си собствен път в живота", обясни Гейтс.

60-годишният Гейтс и 52-годишната му съпруга Мелинда имат три деца заедно — 20-годишната Дженифър, 17-годишният Рори и 14-годишната Фийби.

Бил Гейтс дарява милиардите си за благотворителност


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ppp

    2 0 Отговор
    Респект

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Косачката

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ppp":

    Ти го каза! Браво, много голям!
  • 3 ТИКВОЧА

    1 1 Отговор
    А НАШАТА ТИКВА КАКВО ДАРЕНИЕ ЩЕ НАПРАВИ ГОВОРИ СЕ ЧЕ ИМА МИЛИАРДИ ИЛИ ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМЕ НАЧАЛНИКА ГОРЕ.
  • 4 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    А НАШАТА ТИКВА КАКВО ДАРЕНИЕ ЩЕ НАПРАВИ ГОВОРИ СЕ ЧЕ ИМА МИЛИАРДИ ИЛИ НАЧАЛНИКА ГОРЕ ЩЕ МУ ГИ ВЗЕМЕ.
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Че тя нашата тиква си е щедра по рождение. Говори се че щерка му джитка с бентли из сащ.

    Къде сме ние къде са те? Миналата година продаваха голфа на гейтс.
  • 6 МДФ

    1 0 Отговор
    Чудесно намерение да дари милиардите си на най-бедните! Лошото обаче е, че парите няма да отидат при тях, а ще бъдат разпределени (откраднати) от най-различни мазни и дебелог.зи "председатели" на най-различни правителства, фондации и т.н. досущ като парите от ЕС!
  • 7 Велик

    1 0 Отговор
    Винаги е дарявал. Велик.
  • 8 медийчо

    1 0 Отговор
    Не знам как някой който е на заплата в дадена компания ще я даде на децата си. Все едно Валю Златев да завещае Лукойл на децата си.

    Коментиран от #14

  • 9 до 1 и 2

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ppp":

    Затова си имаме Боко и си го заслужаваме. И той е като Били но далеч по малък. От едно място ги опъват.
  • 10 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    чак ме просълзи
    какъв голям човек е това
    да покажеш че можеш
    и после да го дариш на най бедните
    рядко срещано е
  • 11 Хохи

    0 0 Отговор
    "Дарения"
    Това са едни големи глупости за вярващите!
  • 12 Годзила

    0 0 Отговор
    Дрън дрън.вярвайте .да ги дари по рано .да си остави някой долар за пенсия и сега да ги раздаде.и повече да са в бг. По ромските махали .
  • 13 44магнум

    1 1 Отговор
    Хахахаха ,статия за баламурници!Когато синът ми се яви а щатско гражданство инспекторката дето му е правила интервюто го е питала дали има собственост в България.След като е казал ДА тя му е задала следният въпрос.....Готов ли си да се откажеш от собственоста си?Бил Гейтс ще си дадемилиардите на мързеливите и неможещи да правят друго освен да се размножават сигани,ама друг път.Който може да ме разбере какво пиша да ме разбере,който не може си е негов проблем!Промиване на мозъци е всичко!Тоя от снимката инвестира в разработване на ваксини за обезплодяване на населението!Това е от десетки години.Който може нека разбере каква е обработката.Милиадерът ще се стреми да стане още по-богат,а не да си раздава богатството на мангасарите!Нека някой ми каже готов ли е да се откаже от къщата си ,от мижавите ,или дори и милионерски спестявания и да ги дари на циганската махала щото били бедни,бедни ,но ще ви нарежат на парчета с дърворезачка без да им мигне окото!Обработка за глупци,и като гледам простоватият народ се лови на въдицата и скача срещу тиквата.Че е тиква тиква е ,но го възприемайте от личен план,а не слагайте тиквун на топа! Щото в един хубав ден ще дойдат и ще ви кажат Билчо се отказа от милиардите си ,и ти трябва да се откажеш от стоте си лева в банката евреиска!
  • 14 всички

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "медийчо":

    го величаят,остави ги да вярват на браин ушинга....
  • 15 газо

    0 0 Отговор
    Къде да дам банковата си сметка? Един млн. ше ми стигне!
  • 16 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Статията е подвеждаща, а информацията стара. За проверка щатски сайтове с изказванията му по този въпрос. Гейтс ще остави на децата си своето имущестро и авоари на стойност няколко стотици милиона $. Но по-голямата си част ще отидат в създадените от него фондации. Мисълта му чише следната-да не лежат на успехите на баща им, а да се борят да създадат срое име в бизнеса. Но не ги оставя просяци, дишайте спокойно!
  • 17 нещастният

    0 0 Отговор
    как да се свържем с Били,да изкрънкаме някой долар....?