Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 09:48 2 276 2

Братът на Обама моли за амнистия за Асандж

  • джулиан асандж-
  • барак обама-
  • малик обама-
  • wikileaks

"Брат ми, моля те, прости на Джулиан Асандж!", написа Малик Обама в профила си в Twitter

Полубратът на президента на САЩ поиска амнистия за основателя на WikiLeaks Джилиан Асандж.

"Брат ми, моля те, прости на Джулиан Асандж! Всичко, което той прави, е публикуването на електронни писма", написа Малик Обама в профила си в Twitter.

Асандж се крие в посолството на Еквадор в Лондон от 2012 г., за да избегне екстрадиране в Швеция. В скандинавсската държава той е обвинен в изнасилване и сексуален тормоз. Основателят на WikiLeaks твърди, че обвиненията са политически мотивирани и се опасява, че след това ще бъде изпратен в САЩ.

Малик Обама определено има различна визия за света от своя брат. По-рано през годината той се обяви в подкрепа за кандидата на републиканците Доналд Тръмп за предстоящите президентски избори. "Сега, когато мандатът на брат ми отива към края си, мога открито да кажа, че аз подкрепям Доналд Тръмп", заяви той.

Малик Обама е гражданин на САЩ, но е роден в Кения. Той е по-възрастен от президента с три години. Според „Ню Йорк пост“ двамата братя не са особено близки напоследък, въпреки че взаимно си бяха кумове в миналото. Последната им среща датира от август 2015 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Полубратът на президента на САЩ хахахха как звучи само полубратът хаха полумаймуна хахахах
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Като слушам какви работи стават в толерастка Швеция, въобще няма да се очудя ако всичко срещу Асандж е скалъпено.