28 Октомври, 2016 21:41 2 165 0

ФБР поднови разследването срещу Клинтън

  • клинтън-
  • хилари клинтън-
  • фбр-
  • разследване-
  • джеймс коми-
  • имейли-
  • класифицирана информация

Следователите са открили нови имейли, които изглежда се отнасят до разследването

ФБР поднови разследването срещу Клинтън - 1
Снимка АП/БТА

ФБР е подновило разследването около имейлите на бившия държавен секретар и настоящ кандидат за президент Хилари Клинтън. Това написа днес директорът на бюрото Джеймс Коми в писмо, изпратено до Правната комисия на Сената, цитирано от CBS News.

Той заявява, че следователите са открили нова порция имейли, които изглежда се отнасят до разследването.

"Във връзка с друг случай, който не е свързан с проведеното до този момент разследване, ФБР научи за съществуването на имейли, които както изглежда, могат да послужат на следователите в работата им около служебните писма в личния имейл сървър на Клинтън. Ще бъде разследвано дали новата порция имейли съдържа класифицирана информация и какво е значението им за разследването, заявява още директорът на ФБР.

Бюрото вече установи, че на частния сървър на бившия държавен секретар е имало секретна информация.

Директорът на ФБР обаче, пише, че "все още не може да се прецени дали този материал може да е от значение и аз не мога да предскажа колко време ще ни трябва, за да завършим това допълнително разследване."

Реакците около новината не закъсняха. Сред първите, които коментираха писмото на Коми, бе републиканцкият кандидат за Белия дом - Доналд Тръмп.

"Те възобновиха случая около нейното престъпно и незаконно поведение, което заплашва сигурността на Съединените американски щати. Корумпираността на Хилари Клинтън излиза извън всякакви обозрими граници. Не трябва да ѝ попречим да вкара престъпните си схеми в Овалния кабинет", заяви Тръмп пред скандиращата тълпата, събрала се на предизборен митинг в Манчестър, Ню Хемпшир.

"Може би най-сетне справедливостта ще възтържествува", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА