29 Октомври, 2016 12:36 2 124 5

Северна Корея плаши с ядрен апокалипсис

  • северна корея-
  • ядрена-
  • бомба
Северна Корея плаши с ядрен апокалипсис - 1
Снимки: БТА/АР

В случай на провокация от страна на САЩ или нейните съюзници, включително Япония, КНДР може да нанесе по тях изпреварващ удар. Това съобщава държавната информационна агенция на Пхенян, цитирана от ТАСС.

„Нашите революционни сили са готови за превантивен удар по врага в случай на провокация от тяхна страна. Ще защитим суверенитета на народната република и правото си на съществуване“, отбелязват севернокорейците.

Според източници това е и предупреждение към Япония, след като Токио обяви, че готви нови санкции срещу Пхенян и техни съюзници.

Северна Корея плаши с ядрен апокалипсис

През септември премиерът на страната Шиндзо Абе анонсира допълнителен пакет от санкции към Северна Корея заради поредицата ядрени опити на КНДР. Това предизвика ответен удар на пропагандната машина на Пхенян. По традиция „Ядрената тояга“ винаги е заемала водещо място в заплахите с подател КНДР.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 1 Отговор
    БРАВО ВОЖДЕ КИМ НЕ ГИ КАРАЙ ДА 4АКАТ НАТИСКАЙ КОП4ЕТАТА И ДА СА СВЪРШВА
  • 2 ehhh

    0 1 Отговор
    Америка е подла. Удари превантивно не чакай, че ще излъжат нещо.
  • 3 Коко

    1 0 Отговор
    Важното е той сам да си вярва. Защото другите само му се смеят.
  • 4 Трол

    0 0 Отговор
    Този изкрейзилия да си го озаптят рашъните и тези от Поднебесната империя! А коФбоите да спрът да го предизвикват. Ще залезе и нещата ще се наместят до ниво- обединена Корея. Ама явно и двете страни нямат интерес от това.
  • 5 Айдееее

    1 0 Отговор
    Това не знае с кви опасни играчки си играе .Нямали кои да му въже ръжете че държи цялата държава в конц лагер . Трябва ли да се затрие цялата сев.корея заради един психопат ?
Новини по държави: