Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 11:18 2 533 5

Хърватски изтребители прихванаха италиански самолет

  • хърватия-
  • нато-
  • изтребители-
  • самолет-
  • италиански-
  • прихванаха

Във въздуха са били вдигнати изтребители МиГ-21

Хърватски изтребители прихванаха италиански самолет - 1
Снимка: Wikipedia

Два хърватски изтребителя МиГ-21 са прихванали италиански пътнически самолет, съобщи About Croatia. Инцидентът е станал в неделя.

От хърватското министерство на отбраната обявиха, че техните италиански колеги са ги информирали, че не са успели да установят радиовръзка с пилотите на самолета.

Във въздуха са били вдигнати два изтребителя на хърватските военновъздушни сили – по заповед на натовското командване в Торехон, Испания.

Боинг 767 на авиопревозвачa „Thomson Airways“ е извършвал полет от Манчестър за гръцкия град Ираклио. Бил е прихванат над Далмация, летейки на над 12 километра височина.

Малко след това е била установена радиовръзка с пътническия самолет, който е продължил необезпокоявано полета си към Гърция. Хърватските изтребители пък се върнали в базата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 0 Отговор
    То пък в Европа толкова малки държави станаха,така се раздробиха че самолета докато излети влиза у съседа..
  • 2 Morgoth

    2 0 Отговор
    Значи Хърватска може да прихваща пътнически самолети с Миг-21, а на нас за целта ни трябват Ф-16 ...

    Коментиран от #3

  • 3 КПСС

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Абе ти пътнически самолети ли искаш да прихващаме? Да не мислиш,че хърватите имат повече самолети от нас.Аман от руски ..........,върви си на село в Сибир .

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КПСС":

    А ти мислиш ли че ако ни нападне някой, с няколко броя ф16 трета употреба, стари колкото миговете ни, ще сме адекватни? Да, ще може да се противопоставим, но само на някои като Хърватска!
    Целта на продажните ни управляващи е да ни набутат с поредния неизгоден договор за да си вземат комисионната. И съм сигурен, че потдръжката на тия стари хвърчила ще е толкова скъпа, че ще имат съдбата на МИГ-29-ките ни. А дори и да са евтини, ще се океже че скоро след покупката ни предлагат да ги модернизираме при много изгодни”условия.
  • 5 jambazina

    0 0 Отговор
    Не е важно толкова какви са самолетите, а дали са в добро техническо съдтояние, както и подготовката на пилотите, все неща, които при нас куцат...
Новини по държави: