1 Ноември, 2016 07:44 3 357 13

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение

  • китай-
  • изтребител-
  • стелт-
  • j-20-
  • авиошоу-
  • самолет

Два самолета J-20 прелетяха пред погледа на хиляди зрители

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение - 1
Снимки: БТА/ XINHUA

Китай за първи път показа пред публика стелт изтребителя си от пето поколение J-20, съобщи „Гардиън“. Това стана по време на авиошоу в град Джухай, намиращ се в южната провинция Гуандун.

Пекин се надява, че модерният изтребител ще подобри възможностите на военновъздушните сили на страната.

Два самолета J-20 прелетяха пред погледа на хиляди зрители и демонстрираха своята маневреност. Експертите посочват, че все още е рано да се правят анализи на машината и на това дали е по-добра от своите конкуренти.

„Китайците показаха, че имат увереност да покажат изтребителя пред публика“, заяви западен експерт, следящ отблизо развитието на китайската бойна авиация и технологии.

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение

Китай се похвали със стелт изтребител от пето поколение


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добрите копират великите крадат

    0 1 Отговор
    Копнали са оттук оттам и са го натаманили самолета, поне да не отстъпва на "чуждите" аналози

    Коментиран от #4

  • 2 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Тия ако се юрнат да правят самолети направо ще почернее небето
  • 3 Картър

    0 1 Отговор
    Нещо средно между Т50 и F35.
  • 4 а некадърниците само коментират

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "добрите копират великите крадат":

    Копни и ти нещо! Я самолет, я кола на 4 колела и с 4 врати... я в градината нещо!
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Тия самолетчета за еднократна употреба ли са?

    Тъй де, като повечето китайски стоки, в които няма намеса от бял човек...

    Коментиран от #8

  • 6 mediator37

    0 0 Отговор
    Като че ли е с двама души екипаж- пилот и щурман. По-скоро ми прилича на изтребител-прихващач, направен да може да лети високо и да носи тежки ракети с голям обсег, отколкото на чист фронтови изтребител- лек, маневрен на ниски височини и да трепе основно в зоната на пряка видимост. Ако има знайковци по авиацията да се изкажат какво мислят.
    Не са му накичили корема с въоръжение китайците.

    Коментиран от #7

  • 7 CL500

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Няма как да има външно въоръжение, като претендира да е стелт. Ако е такъв, то е скрито, за да няма радарно отражение. А, че са копирали американските творения, две мнения няма. Но за китайците е по-важна максимата, дори да не е толкова добър да победи своя конкурент, то 50 парчета вероятно ще победят. Така че, производствените линии са отворени - нещо като СССР с танковете при Курск :-)
  • 8 Стефан Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    За еднократна и малкократна употреба са масовите стоки, които се внасят от Китай за България. Просто са предназначени за нископлатежоспособни клиенти. Голявата част от нас нямат достъп до качествени китайски стоки, а такива повярвай ми има достатъчно. Тяхната икономика е във възход, макар и с позабавени темпове през последните 2 години, но е широкоспектърна и произвежда и за бедни и за богати. И тъй като бедните са много повече от богатите се налага голяма производство, което генерира печалби от оборота, а не толкова от цените на стоките. Това е най-просто казано.
    А самолетите им със сигурност са от качественото производство. От чисто количествените натрупвания (населението) не може да няма малко качествен материал (инженери, учени, мениджъри), които да осигурят добро развитие на наука и производство.
    Де да можеше доходите на повечето от нас да позволяваха достъпа до качествените китайски стоки ...

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Петров":

    Ти като нямаш възможност дори и за китайските боклуци по твоите думи, какво си тръгнал да се обаждаш и чак и нещо да разясняваш, бе?!
    Ще ми обяснява той как имало много качествено китайски производство за богати, ХАХА!

    Я ми дай един пример за нещо такова, което е произведено без участието на белия човек?

    Аман от чули-недочули нещо и тръгват да разясняват по форумите! Всеки, който е работил с китайци ги познава какви са - лъжливи, гледат да те прецакат, правят се, че слушат, а после си правят квото си искат и тн.!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан Петров":

    Той,кирЦата ,като напише своя коментар си хвърля компютъра през балкона,тъй като е еФтин китайски боклук и си взема друг (търси да си купи качествен mede in USA,Germani ,Gapan обаче НЯМА ;),след като се обади по GSM,го изхвърля в кофата за буклук и си взема друг,след като изгледа новините по телевизора made in Cina,му пере един шут и отива да си купи друг,колата му е западна обаче не я кара ,защото Нефтохим е руски и печалбата отива в джоба на Путин,даже си е спрял тока в тях ,защото и Аеца е правен от рашъните, с две думи :живот си живее Кир цата :)
  • 11 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Кире к'о танаааа? К'о та напрайха Киреееее?
  • 12 made in PRC

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Кире , явно китайците не са разбирали добре български език и за това не са те слушали и са правили " квото си искат " или твоят китайски нещо е накуцвал...Иначе да знаеш ,че в момента почти всички стоки на пазара са свързани с Китай...
  • 13 Киро

    0 0 Отговор
    Другари с малко сиво вещество под огризаните ушанки:

    Четете ли какво съм написал или пак рупате?
    Мисъл тече ли или от вас да чакам да мислите е все едно от умрял писмо...

    Китай не произвежда нищо качествено самостоятелно.
    Качествените продукти излизат от заводите, където пипа и надзирава белия човек.

    И компютърът ми е японски, не като вашите ментета, дето са ви се паднали от Лъки Бой!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания