1 Ноември, 2016 09:45 1 310 1

В САЩ: Турците имат основание да подозират Гюлен

  • преврат-
  • сащ-
  • турция-
  • гюлен-
  • подозрение-
  • вашингтон

Задуха ли вятърът на промяната в САЩ за Гюлен?

В САЩ: Турците имат основание да подозират Гюлен - 1
Снимка: БТА/ AP

Високопоставен служител на Държавния департамент заяви, че Турция има основание да подозира Фетхуллах Гюлен в организирането на опита за преврат, предаде „Дейли Сабах“.

Все още обаче не е ясно дали Вашингтон ще екстрадира живеещия в Пенсилвания проповедник. Американските власти искат неопровержими доказателства за участието му в опита за пуч, потушен в ранните часове на 16 юли.

Американският служител, пожелал анонимност, заяви, че образователните организации на Гюлен имат подозрителна структура и финансиране.

След метежа, при който загинаха близо 250 души, в Турция бе обявено извънредно положение, а властите започнаха масово преследване на гюленистите на всички нива в държавата.

Преди дни ФБР щурмува кафене в Ню Йорк на заподозрян за връзки с Фетхуллах Гюлен. Агенти на бюрото са конфискували компютри в заведението „Масал кафе“, за което се твърди, че е популярно сред последователите на живеещия в Пенсилвания проповедник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Поредния прецакан от САЩ..навремето така беше с Бин Ладин в Афганистан..пак Садам беше подтикнат да влезе в Кувейт..и сега тоя Гюлен.. Поредния балък..