Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 07:00 11 636 28

Рекордни студове чакат Европа

  • европа-
  • зима-
  • студове

Европейски метеоролози чакат най-студената зима през последните 120 години

Европа е изправена пред най-студената зима през последните 120 години. Това твърди метеорологът Джеймс Мадън, цитиран от Росбалт.

Според него още през ноември ни чака сняг, като месецът ще е по-студен от обичайното. Според него след края на тази седмица студен северен въздух ще нахлуе на континента и температурите ще започнат да падат.

По-рано подобна прогноза направи и германския метеоролог Доминик Юнг. Според Джо Бастарди пък, в края на тази година Европа ще бъда засипана от арктически въздушни маси.

„Това явление е свързано с нарушеното движение на въздушните маси. От юг идват циклони, причиняващи снегове и бури. Те ще бъдат последвани от арктически студени маси. Формите на движението обикновено се променят спрямо слънчевата активност. Зимата ще е студена“, заяви Бастарди. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО стоян деса

    2 0 Отговор
    Путин е виновен.Защото трябва да си продава газта.

    Коментиран от #6

  • 2 JImbo

    0 0 Отговор
    сега е момента еврогейовете да измръзнат от студ:) рано или късно престъпленията се връщат и справедливостта тържествува

    Коментиран от #3

  • 3 Бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "JImbo":

    А ти не си ли еврогей? Или пък си азиатски гей тип "бежанец"?
  • 4 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Путин да спре газта и да са свършва
  • 5 незнайко

    1 1 Отговор
    НАСА показа колко бързо се топят ледовете. Ето защо ни чакат рекордни студове в Европа. Наложително е да променим интензивноста на Слънцето, което е невъзможна задача, докато света се занимава с ислямизацията на ЕВРОПА. Идеята за слънчевите щитове, отдавна трябваше да е реализирана. Как обаче ще стане това , след като всеки гледа да продава оръжие.

    Коментиран от #25

  • 6 Dan

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТО стоян деса":

    Аха, той та кой друг!!! :)
  • 7 МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ

    0 1 Отговор
    ША ПЛАЧКАТ ПРЕД ВРАТАТА НА МОСКВА ОТВОРЕНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ.

    Коментиран от #9

  • 8 Киро

    0 2 Отговор
    Оуу, няколко ушанки вече щастливи, мечтаят, че ЕС ще се моли на Путю за газ.

    Зависимостта на ЕС от руски газ (запомнете - газ е в мъжки род, не като вас) е 30%. Тридесет процента!

    Ако много Путю се пъчи, много лесно е да се смени газът, като гориво за отопление! Много просто! ТЕЦ-овете работят и на мазут, ако се наложи. А газифицираните, като мен, имат и алтернативна форма на отопление - като климатици например. Конвектори на пазара колкото искаш, освен това!

    Тъй, че огладнелия плъшок Путю дали сам ще си пристегне въжето на врата, а? И без това пари няма! Свършиха сладките години на скъп нефт и газ!

    ХАХААА

    Коментиран от #10, #19, #21

  • 9 Руски резидент

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ":

    Момче, не така грубо. Не са ли ви научили, че не се пише с главни букви - възприема се като агресия. Веднага става ясно, че си от нашите и ние ти плащаме. Така хората най-много да те намразят. Карай по-хибридно.

    Коментиран от #23

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Кире, толкова си зле, че дори не подозираш! Гарантирам ти че няма такива бони мозъци, дето да ползват примерно мазут, щото не се кефят на руския газ, а всеки позва, това което е най-евтино и най-чисто - тока е по-скъп, а мазута не е чист. Освен това там отоплението е директно по домовете с газови котли и газови бойлери, които не работят на мазут.
  • 11 onq s konq

    1 0 Отговор
    То че руснаците са виновни е ясно ама аз съм си купил четри каруци с дръва па имам и кюмур от лани така че нема страшно

    Коментиран от #13

  • 12 onq s magareto

    1 0 Отговор
    Килъри е виновна тя е поръчала на ЦРУ студа за да ни пробута шистовия си газ. Защо пращат студа в Европа а не в Америка. Това си е метеорологична война на военните от пентагона.
  • 13 БУК

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Тез дърва само за БМВ-то няма да ти стигнат.
    По-добре се залей с бензин и се запали, та да не се мъчиш. Пък и на луканки ставаш да нахраниш някой друг.
  • 14 tikvata boiko

    1 0 Отговор
    В една друга статия пък казват , че тази щяла да е още по-рекордна на високи температури от предишната и тея метеролози като политиците не можеш да им хванеш спатиите ги еаааа
  • 15 7777777

    0 0 Отговор
    Дано изпукат от студ всички талибани у нас, защото иначе друг няма кой да ги изгони, нашите политици слугуват на ЕС!

    Коментиран от #22

  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Затова пустините трябва да се използват за добив на енергия. Направете Африка, Мексико и др. пустеещи местонсти пунктове за производство на водород чрез електролиза, и после този водород може да бъде доставен до всяка една точка на света с танкери, които пак се движат на водород, затворен цикъл от възобновяема енергия. Защо не се прави, защото метана е по-евтин, ала добива му разбива земните недра и води само проблеми след себе си, но никой не го интересува това замърсяване. Вижте хората около добивните региони, водата им е примесена с метан, постоянно стават аварии и ги обгазават, а отпадните води от добива, които са пълни с химия се изливат в реките. Трябват много новатори като Мъск, които мислят за следващото ниво на човечеството, не за закостенялото, лежащо на петрол такова.

    Коментиран от #17

  • 17 Различен

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Братчед, проблема на водорода е в неговото съхранение, а не в добива му!
  • 18 едно и също

    0 0 Отговор
    Значи абсолютно всяка година с приближаването на зимата се почва с рекордно ниски температури,с най-лютата зима от 1500000000 милиона години насам и т.н. направо да ти се догадии те от днес за утре не могат да познаят времето таааа......
  • 19 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Киро, знай от мен ,че тези изкуствено поддържани ниски цени на нефта и газа , американските ти плащачи ще ни ги изкарат през носа, след като урегулират отношенията си с Русия . А явно щат не щат ще го направят, защото другото решение е ядрена война ,да не дава господ.
    Тогава ще се радваш ли на шистовия газ ,който ще е с пъти
    по-скъп. Или си на принципа на шопа "Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле! Ако изповядваш този принцип, и си американопоклонник , отстъпвам ти припадащата се част от сметката за тока ми , която идва от Мариците, а на мен ми дай твойта от АЕЦ .Така де, аз съм тоталитарист! Нагли козяшки ..........!!!
  • 20 Пешо

    0 0 Отговор
    Ааа няма страшно, с 13 кубика бук в мазето...и виното в бидона...не ме плаши нищо :)
  • 21 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Господине газът за бита е капка в морето. Явно не сте работил в предприятие използващо газ. Икономиката ще се срине при неговата липса. Тогава няма да имате с какво да си плащате климатика.
  • 22 111

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "7777777":

    За талибаните няма страшно- ЕС се грижи славно. Българските пенсионери по селата ще изпукат, ама на кого ли му пука
  • 23 БУМ БАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Руски резидент":

    ВЕДНАГА СТАВА ЯСНО ЧЕ НЕ СИ ОТ НАШИТЕ .ВСЕКИ ПЛЮЕ ТУК ВСЯКАКВИ БЪЛВОЧИ ТЪЙ ЧЕ ЩРИФТА Е ПОСЛЕДНИЯ ПРОБЛЕМ А НАИСТИНА ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЩО ПИША С ТОЗИ ШРИФТ ТРЯБВА ДА ЗАВЪРШИШ ЕДНА ШКОЛА ИЛИ 5-6 ХИЛ.КМ НА ИЗТОК ИЛИ ДРУГА ШКОЛА 10-12 ХИЛ КМ НА ЗАПАД КЪДЕТО СЕ АНАЛИЗИРАТ НАКЛОННОСТТИ НА ДАДЕНА ПЕРСОНА НАРОЧЕНА ЗА ЦЕЛ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Човече, ти защо винаги се напъваш да покажеш колко си незнаещ?
    Защо трябва да биеш тъпана, че нямаш никаква идея от наука?
    Извинявай, но по-голяма идиотщина от това не бях чел - застудявало се, защото ледът се топи! Ти изобщо четеш ли си тъпотиите?
    Става студено, защото е топло, а?
    Нямам думи да опиша безмозъчността на някои люде!!!
  • 26 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Казват че климата се затоплял? Какви са тези прогнози за студове? Как едновременно се затопля и става студено? Или аз не разбирам или метеоролозите взимат някакви наркотици ? Принципно е хубаво да се аргументираш иначе всеки може да си каже каквото иска. Нарушено движение на въздушни маси? Какво е това а защо се мисли че е нарушено там действат физични закони и дори да има много големи разлики това не е ли буря ? Топлия въздух се издига студения пада ? Какъв феномен се наблюдава или само си пишем? И ако това не стане за студена зима ще ви търсим ли отговорност за думите? Имаше едни глупаци дето пишеха за края на света и какво стана света продължи каде са им изказванията сега или забравяме бързо бързо?
  • 27 moiraine

    0 0 Отговор
    Хора, тези прогнози не ги ли четохме и миналата година по това време? Явно вече не падат пари от глобалното затопляне, та експлоатират ледниковия период. А и все по-друго си е да поднасяш от тревожни по-тревожни "новини" и да зомбираш мат`ряла.
  • 28 НаУчен

    0 0 Отговор
    Ни са шашкайти, той кулайдера е мултифункционален. :D
Новини по държави: