1 Ноември, 2016 14:35 2 452 15

Русия има нов топ богаташ

  • мордашов-
  • потанин-
  • русия-
  • руснак-
  • богатство
Русия има нов топ богаташ - 1

Основателят и президент на холдинговата компания „Северстал“ Алексей Мордашов е новият най-богат руснак.

Това става ясно от тазгодишната класация на Блумбърг. Мордашов детронира в престижната класация предприемача Владимир Потанин.

Смяната на караула е станала на 30 и 31 октомври 2016 г. Тогава богатството на Алексей Мордашов се е увеличило със $126,3 млн. до $15,7 млрд. В същото време обаче Владимир Потанин е загубил $70,7 млн., но той все още може да се похвали с $15,5 млрд..

В класацията на световните милиардери Мордашов е на 49-то място, а Потанин – на 51. Според аналогичната класация на американското списание "Форбс" Мордашов има $14,9 млрд., а Потанин - $14 млрд. Те заемат съответно 64-о и 71-во място.

Мордашов не е ново лице в класацията на Блумбърг. През 2008 г. той за първи път оглавява класацията като най-богатият руснак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОХ ОХ ОХ

    0 1 Отговор
    Ох, ОХ, ОХ, ОХ - тия "бедни", фалиращи, мизерстващи руснаци, ОХ, ОХ, ОХ, ОХ!
  • 2 tost

    0 1 Отговор
    Кирца,деси,да ни обясниш,как бедния руснак си яде връзките на обувките и се радват,когато Путин им похвърли коричка мухлясъл хляб;)
  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор
    И нека русофилите се замислят тия милиарди долари от тотото ли са,или от НЕЧОВЕШКАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА РЕДОВИЯ ПОЛУГЛАДЕН РУСКИ МУЖИК.И после пак да приказват колко богата е Русия и КАК ДОБРЕ СЕ ЖИВЕЕ ТАМ!

    Коментиран от #4, #6, #8, #13

  • 4 на коня под опашката

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Хахахахаха, успя да ме разплачеш!
  • 5 ТО деса стоян

    0 1 Отговор
    Ейййй как са проауснали да напишат че този е рода или сьученик на Путин....аааа напразно написано инфо...
  • 6 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ей конь пак изцвили неподготвен!
  • 7 Фронто

    1 0 Отговор
    Към *тост* и * 3хОх*:
    Наш приятел беше написал в мрежата/като свидетел/,че на сто километра от Москва не е 19век_18-и е! Осемнадесети век за 140 млн,а тези изписаните в материала са ... двамка!И вие двамата/тост и ох_ох/ако в русията живеете в коя група мислите че ще попаднете? На двамката или на 140 млн!

    Коментиран от #10, #11

  • 8 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Конь, много си про***: щом са долари, значи са от американските гейове ;) Ако бяха от мужиците, щяха да са рубли, стопли ли?

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Не...Изстинах от цинизма ти.Такива като тебе НИКОГА НЯМА ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ РУСИЯ защото знаят мн добре какъв х.й е там,но иначе възторжено им се радват на оръжията за масово поразяване ...ОТ РАЗСТОЯНИЕ!
  • 10 ****

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фронто":

    Кво каза, кво? Избистри съзнанието си от транквилантите и пак опитай.
  • 11 tost

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фронто":

    Откъде знае ,че не ти пиша от Сибир и не закусвам с бели мечки и пингвини ,щото няма ко да се яде.И сега чак разбрах защо рашъните пълнят френскара Ревиера,италианските курорти и българското черноморие - за да се нахранят,и после доброволно се връщат в Русия да гладуват.Все едно да пуснеш затворниците да отидат на ресторант и после доброволно да се върнат в затвора ,на влажно ,студено и да ядът скапана храна .
  • 12 909 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    БАЩА МУ Е БИЛ КГБ ИЛИ ГОЛЯМ В ПРАВИТЕЛСТВОТО ! МНОГО МНОГО Е ОТКРАДНАЛ И ПРЕПИСАЛ НА НЕГО !!!ОТ ТАМ СА ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ БОГАТАШИ НА 1 КАТО ТОЯ И ЗАД НЕГО 10 МИЛИОНА БЕДНИ ! РУСИЯ Е ОКОЛО 150 МИЛИОНА !
  • 13 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Хиххихихи, Рокфелер изми, лъсна и продаде ябълката, и такапстана милиардер. Раоъните кво да правят, експлоатират крепостните селяни и така стават милиардери. Еххх, да имаше сега една ябълка, ама няма Рокфелер я даде на оня с коня и сега кво най много да изкарам биодизел от нея, за БМВ-то на кобилкин.
  • 14 КПСС

    1 0 Отговор
    Абе русофили,това че да кажем 3-4 милиона ушанки могат да ходят на почивка не означава,че при тях е мед и масло.Ако случайно не знаете ,ушанките са повече от 240 милиона.
  • 15 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    руските богаташи са една голяма илюзия.путин овладя русия барабар с олигарсите и сега те всъщност само въртят неговите пари :),така че тези класации са смешни.въпросните богаташи нямат бизнес,просто стоят на изтичалото на някоя от тръбите захранващи с нефт или газ и калкулират приходи ,докато путин реши да ги смени или утрепа.тези хора нямат нищо общо с нормалните световни бизнесмени,а са просто едни марионетки.няма ни един от тях може би без ходорковски дето да извади сърце и да се противопостави на системата дето им обра париците и ги направи пионки на путин,щото те и така си изкараха парите,разни комсомолски секретарчета дето топнаха муцунки в руската приватизация .нито са специалисти в областите дето уж управляват нито ги интерасува.карат яхти дето са по-големи от руския авионосец и наливат пари в гадния запад .тва им е капацитета, тук по руски модел имаме доста сериозна група подобни,макар че боико макар и да ги дои въобще не е путин.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания