Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 17:09 1 150 1

И последните деца от "Джунглата" напуснаха лагера

  • джунглата-
  • бежански лагер-
  • франция-
  • кале-
  • бежанци-
  • деца-
  • мигранти
И последните деца от "Джунглата" напуснаха лагера - 1
Снимка АП/БТА

Френските власти са започнали преместването на последните 1500 деца от незаконния бежански лагер "Джунглата", в пристанищния град Кале, който преди седмица бе напълно разрушен.

Децата без придружител бяха оставени да пребивават в преустроени в жилища транспортни контейнери, докато се реши съдбата им. Те се надяваха да заминат за Великобритания по силата на поправка в британското имиграционно законодателство, която стана известна като “поправката Дъбс“, предназначена да защитава уязвимите деца бежанци в цяла Европа.

Сега обаче, френските власти заявиха, че няма да обработват повече заявления за прехвърляне във Великобритания и всички деца без придружител, останали в разрушения лагер, ще бъдат разпръснати из приемни центрове в цялата страна.
От тук нататък всеки един отделен случай ще бъде разглеждан от британските власти индивидуално, но преди това да стане децата ще бъдат настанени в приемни центрове във Франция, заяви френският президент Франсоа Оланд пред вестник La Voix Du Nord във вторник.

Франция и Обединеното кралство дълго спореха по въпроса къде трябва да отидат децата, като Франция призова Великобритания да приеме колкото може повече, пише Би Би Си.

Досега около 270 деца са били приети във Великобритания. Те или имат роднини на острова или са били обявени за уязвими. Останалите няма да напуснат Франция.

Първите деца отпътуваха от "Джунглата" с два автобуса още в ранните часове на днешния ден. Общо 30 автобуса са се заели с преместването на децата.

Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че повече от половината децата са напуснали Кале тази сутрин и се очаква операцията по преместването да приключи до края на деня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    0 0 Отговор
    това са деца купени от тия уж мигранти та да могат да останат в някоя държава , след като се остановят тая измет зарязва децата !
Новини по държави: