Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 21:05 2 087 12

Изтребител F-16 се запали при излитане от базата в Ханя

  • самолет-
  • изтребител-
  • f-16-
  • ханя-
  • суда-
  • крит-
  • военновъздушна база-
  • военна база

Пилотът е бил ранен

Изтребител F-16 се запали при излитане от базата в Ханя - 1

Сериозен инцидент е станал днес във военноморската база на НАТО, край град Суда.

Според официално прессъобщение на военновъздушните сили на Гърция, изтребител F-16 се е запалил няколко минути преди да се отлепи от пистата.

Пилотът успял да се измъкне от горящите останки на машината, но получил сериозни изгаряния по цялото тяло и е бил откаран в местната военноморска болница, пише сайтът „Български новини“.

По информация на гръцките власти, самолетът е част от 115 въздушна дивизия, базирана във военноморската база в залива Суда на полуостров Акротири.

Причините за инцидента се изясняват.

Базата на НАТО в залива Суда се намира в непосредствена близост до Международното летище Ханя


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиу

    0 0 Отговор
    Нищо му няма нашето правителство, ще го купи отговаря на всички иззисквания на ББ !
    onq s konq ще му удари безплатно едина сапунка и е готов за редиците на ВВС
  • 2 мухахахха

    0 0 Отговор
    Сега ще ни го продадат за нов!
  • 3 БРАВО

    0 0 Отговор
    Вече е истински Стелт, след 5 мин. найстина невидим.
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Добре де, нали US-въоръжението беше най-хубаво, надеждо и не се чупи. Какво става сега? Това е някаква провокация, не може да е истина! Пилотът е агент на Путин и нарочно е подпалил самолета със запалка предоставена от Газпром, в който Путин има акции. За да заблуди ЦРУ после сам се е подпалил и обгорял, ама леко, без опасност за живота. Плитък номер. Пилотът да се разстреля, като комунистическа свиня и руски шпионин, а децата му да платят за нова тапицерия и почистване нагара в кокпита - фирма Василка.
  • 5 бббббб

    0 0 Отговор
    Само Путин е виновен с неговата световна агресия.Вече с мисъл поврежда американската супер техника.
  • 6 Ф-16

    0 0 Отговор
    Пълни боклуци!! На месец по 100 американски самолети се саморазбиват!! После щели война с Русия да водят... смешници, техниката им на въглища се движи!
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    боклуци,боклуци ама га ги фанат миг 29 и ги отправят към земята :)!за предните там 23 и т.н. да не говорим.при опит на съветските пилоти в египет да си го мерят с израел през 70 те ,египтените ги предупредили че ще ги боли главата ама руснаците се пробват и за ден губят 5 самолета макар че са в числено превъзходство срещу израелските във въпросната операция и на часа си сбират багажа и никога повече не се пробват,но въоръжават сирия ирак и т.н. сатилити с руски боклуци дето американската техника ги сваля безответно с дузини.та така за таралясниците.може да сравните руска кола с американската тесла ,да речем уаз буханка дето бил много проходим и т.н. или руски телефон с американски ... та същото е и при самолетите.руснаците обаче сега ще изпреварят всички привличаики в новия си самолетен проект колкоса в техниката индия :))).очаква се новите руски самолети да са на дърва!
  • 8 Гост

    0 0 Отговор
    Стояне ти каруцар ли си бе...какъв си,ти си на светлинни години от руската военна техника бе момче,я вземи малко прочети книги и инфо па тогава пиши

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    каруцаря си ти мои човек.руската техника е пълен боклук,прекопирана немска такава от втората световна без развитие и некачествено изпълнена.ти ква руска техника ползваш дето да не е пълен боклук?кола,телевизрор,радио,телефон...?

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десиии, ти май не усещаш колко много се излагаш.

    Айде малко инфо зафънкмегатрониката на ф16 и миг29.

    Точно при миг 29 е внедрена иновацията ракетите да се изстрелват от проектиран на шлема образ и то от доста обзорен ъгъл. Така пилота може да следи какво става наоколо и да изстреля ракета по цел която не е по курса. Като воденето става с движение на главата.

    Сега всички съвременни изтребители са с подобни технологии. Та толкова за върховите краварски технологии.

    Краварите признават че руските изтребители са в пъти по добри във въздушен бой.
    Те обаче твърдят че техните самолети били по добри в някакъв си далечен бой.

    Можеш ли ти като световен капацитет в авиониката и въздушните схавтки да ми обясниш какво точно значи "далечен въздушен бой"? Ха сега да те видим как ще се изложиш.

    Коментиран от #11

  • 11 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Далечен въздушен бой е този извън зоната на пряка видимост, когато целите са засечени с радари, инфрачервени сензори или др. начин.
    Такъв бой са специализирани да водят тежките фронтови изтребители и изтребителите прихващачи. Те са въоръжени с по-тежки ракети въздух-въздух, които имат обсег до 120км. , за разлика от леките фронтови изтребители, които побират (носят) малки ракети с ок.40 км. обсег и имат по-добри характеристики и маневреност на ниски височини.
    Изтребителите на САЩ 5-то поколение са далеч по-технологични от руските, счита се че руснаците имат 4++ поколение, но нямат 5-то. US-изтребителите 5-то поколение са стелт- технология, т.е. невидими за радарите. Освен заоблените форми и специалните материи, цялото им въоръжение е скрито в корема (фюзелажа) , а не е окачено, за да няма радарни отблясъци. Ракетите излизат от фюзелажа с пневматични катапулти и тогава се палят маршовите двигатели на ракетата.
    Руският МиГ 31 може да следи радарно 20 цели, а да води ракетен обстрел по 6 цели едновременно, като автоматика реди приоритетните цели. Системата стреляй и забрави.

    Коментиран от #12

  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    Точно така!!! И какво излиза че по добрите хамерикански изтребители всъщност не са никакви изтребители. Могат само да се отдалечат на безопасно разстояние при приближаването на пруски. Краварите разчитат че в района ще присъства ауакс който ще осветява целите. Да но това може да се осъществи само срещу малки държави като ирак и югославия когато са обкръжени отвсякъде с хиляди самолети. То в такъв случай най добър изтребител за далечен бой се явява военнотранспортен самолет натъпкан с електроника и натоварен с всякакви ракети с далечен обсег. Но всъщност това не е изтребител. От тук излиза че хамериканските раптори и светкавици не стават за нищо. Да ти припомням ли че стелт технологията им е морално остаряла и разчита единствено на заглушавмане на сигналите от ауакс. Само че при конфликт с държава като Русия тези боинги ще бъдат твърде далеч или на земята в разхвърляно състояние.

    А Руснаците отдавна имат изтребител пето поколение т50. Не го произвеждат защото няма смисъл. Електрониката се развива за месеци и ако днес произведеш нещо след два до три месеца ще е остаряло. Също както двестата ф22 на крава бойс.
Новини по държави: