Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 18:28 1 483 6

Прокуратурата в Мюнхен разследва Зукърбърг

  • зукърбърг-
  • прокуратура-
  • мюнхен-
  • разследване

Прокуратурата в Мюнхен започна разследване срещу основателя на Facebook Марк Зукърбърг и топ мениджърите на социалната мрежа по подозрение в подклаждане на етническа омраза, съобщи онлайн версията на германското издание Der Spiegel. Сред заподозрените са изпълнителният директор на Facebook Шерил Сендбърг, адвокатът на компанията в Европа – Ричард Алън и неговата колежка в Берлин – Ева-Мария Киршзипер.

Разселдването е започнало след подаден сигнал от адвокат от Вюрцбург, в който ищецът обвинява ръководството на Facebook, че то не противодейства на разпространението в социалната мрежа на призиви за убийства, заплахи за насилие и други нарушения.

Facebook е задължен да премахва от страниците си противоречащо на местното законодателство съдържание, ако научи за такова. В иска са приложени случаи, чрез които се оказва, че компанията не прави това, независимо от многобройните молби. В документа се посочва, че често социалната мрежа не реагира на сигнали за отстраняване на подобна информация от страниците си или дава стандартен отговор, че съдържанието не буди подозрение.

В Германия Facebook нееднократно е бил упрекван, че бездейства по отношение разпространението на съмнителни съобщения.

Последните дни на Зукърбърг не му върви. Днес стана ясно, че на 3 ноември той е загубил 3 млрд. USD, което е рекорд за един ден. Основната причина за това са направените от управители на компанията изказвания, че Facebook няма да може още много дълго време да продържи бързите темпове на растеж, на които сме свидетели към момента. Само през следващите 24 часа след изказването акциите на социалната мрежа поевтиняха с 5.5%, което не се беше случвало през последните девет месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Ама моля ви се, Зукърбърк е добър еврейн. Къв е този антисемитизъм?
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    По тази логика, що не подгоните и гугъл. яху, бинг и другитързачки, че не филтрират такива сайтове, и ютуб, че не сваля видеа на ислямисти и т.н. фацебука си има бутон репорт, те не могат физически да предгледат и одобрят всяка снимка или текст, дето някой иска да качи.
  • 3 Хасан

    0 0 Отговор
    Кроко.. Моя човек си..ама понякога не гледай само едно дърво а гората като цяло..това е война между САЩ и Германия..САЩ нападна Фолсваген, лека,обезщетения.. Германия отвърна с АэApple.. САЩ обвини Дойче банк, Германия отвърна с Фейсбук... Просто САЩ иска годишната си такса от Германия..а Германия не иска да плаща повече

    Коментиран от #5

  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Къде е Диди?! Тя обича немците
  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ами те и яху и гугъл и бинг са все собственост на американски капитали в мажоритарната си част. Що да не ги ударят и тях?
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Удря се който е податлив на удари.. Намери ли му цаката