5 Ноември, 2016 15:51 12 733 12

S-500: Върховният щит на Русия

  • s-500-
  • щит-
  • ракети

Системата трябва да осигури истински щит срещу балистични ракети на Москва

S-500: Върховният щит на Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Русия отдавна е притеснена от военновъздушните сили на НАТО и разработва разнообразие от далекобойни ракетни системи земя – въздух, за да може да им противодейства.

Разработването на най-новата система Almaz-Antey S-500 “Triumfator“ бележи опитите на Русия да разработи собствен щит срещу балистични ракети, пише The National Interests.

Имаше планове S-500 да бъде приета на въоръжение до края на тази и началото на следващата година. Предполага се, че ракетите ще имат максимална вертикална височина от 185 до 200 км., което им позволява да пресичат междуконтинентални балистични ракети и космически спътници с ниска орбита.

Разработват се още ракети – прихващачи 776N-N и 776N-N1. Те унищожават целта си чрез физическо въздействие, а не, разчитайки на фрагментация на бойната глава. Те развиват скорост от между 5 и 6 км. в секунда, което им позволява да пресичат свръхзвукови крилати ракети.

В момента системата се тества, но не се съобщават резултатите от тези тестове. В крайна сметка трябва да се има в предвид, че американската ПРО система THAAD претърпя множество неуспехи в периода на разработването си.

S-500 ще бъде много по-мобилна система, като ще може да избягва атаки, предназначени за потискането на противовъздушната отбрана. В нея ще се включват четири различни радарни превозни средства и едно или две командни такива.

Изготвят се специални контейнери, които ще попречат системата да се забелязва от сателити. Използват се обезопасени комуникационни връзки на променливи честоти, които могат да предпазват оръжието от електронни атаки.

Има информации, че S-500 би била по-ефективна срещу стелт самолет. Системата ще разполага с радар, който ще може да открива такива системи, но няма да предоставя възможност за стрелба от голямо разстояние по тях.

Все пак според някои анализатори системата ще бъде готова чак през 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    2 3 Отговор
    Заглавието и подзаглавието се разминават!

    Коментиран от #2

  • 2 Долара

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "****":

    Кой го интересува че се разминават бе момченце, айде че индийскиат сериал започва, сядайте със свекървата и ще коментирате сериала
  • 3 Различен

    14 5 Отговор
    Ами честито на печелившите!

    Сега ще си ги разположат в Сирия, след това в Куба, Виетнам, Калининград и т.н.н. Не са написали, че обсега им е 1500-2000 км. Та кой смята, че от Куба, няма да покриват САЩ?? И КОЙ ще може да се скрие от тях?? Но като правите бази до границите с Русия, трябва и да сте наясно, че подходящ и реципрочен отговор ще има.
    Та въпроса е какво ще правим НИЕ, или вече са ни предварително обявили за жертвения агнец!

    Коментиран от #10

  • 4 Да го кажем направо

    9 5 Отговор
    Каква 2023 година бе..500-те вече са готови и минаха всички основни тестове.Остава само да бьдат приети на вьоражение,а някои специалисти смятат че ракетите вече крьстосват морета и океани скрити в контейнери и готови за истрелване.Когато американците се опулиха на Китай в Ю.Китайско море,точно 500-те са били там,по молба на Китай.Кен Вайс-гении в американското ракетостроене сьщо смята че 500 вече са на бойно дежурство.Щом открито се говори за С-500 смятайте че руснаците вече имат готови още по сьваршенни ракети....
  • 5 Kcaniba

    9 6 Отговор
    Русия е непобедима!!!) С 500 ще ги мачкааа
  • 6 Вили

    5 11 Отговор
    Русия забрави за ракетите Пършинг-2.Националният доход на Русия е колкото на Италия.
  • 7 Хасан

    3 4 Отговор
    Русия пак стана глобална сила.. Евразийскмя блок Русия,Китай,Индия,Иран и др.. Интересно е в кой блок ще бъдат 1,5 милиарда мюсюлмани...??
  • 8 Матросов

    4 4 Отговор
    Е ,вече ми е ясно оти са гладни тези миролюбци .
  • 9 Диди

    5 3 Отговор
    Във близко бъдеще Китай ще е най мощната държава.
  • 10 тоест

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Различен":

    Попитай Оня с коня и баварката какво ще прави ако НАТО атакува САЩ, не че е спирала с бази около Россия и тогава коня с оня ще ти каже! Аз лично зная какво ще направя, дори вече съм скупил един кашон Мастика и ако не тресне ракета наоколо ще си купонясвам до края на третата световна - тя няма да трае дълго..... После ще изляза сред радиацията ще погледна малоумно мутиращите скакалци като тирове големи и ще се изкискам, ше покажа на Господ среден пръст и ще кажа: аве ненормалник, твоите часа са също толкова ненормални като теб! Ето сами съсипаха труда тук. Духай я! И ще ида да се препичам на плаж, понеже няма да има Тикви гоцета Местановци Станишевци да искат рекет данъци и ДДС за да тлъстеят като паразити. Няма да иима държави да ме рекетират с данъци няма да има СИК ВИС НАП...и ще дойде раят поне така изглежда...малко опуушен с рпадиация но спокоен поне. Аз поне това бих правил. Коня с оня вероятно ще плюе тогава руснаците и ще плюе радиация от бемевето си....

    Коментиран от #11, #12

  • 11 тоест

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "тоест":

    П.П.: - Започне ли войната първата ми работа е да изгоня котката от нас. ЗАЩО? Ами защото това добиче ще мутира от радиацията и ще стане тигър 5 метра. И ще ме погне да ме яде говведото му, забравяйки че го храня. Аз естественно няма да харесам Джурасик парк и ще трябва да се предпазя - ще я пусна на центъра ако се започне война. Поне да не ме гони у дома.... После ще пия една Мастичка на крак за сбогом и ще си ида да продължа у нас. Това Мастиката е антиоксидант антирадиационен елексир. Поне така пише на етикета. После ще пусна тивито да чуя дали Оня с коня и такива като него не крещяг - ние сме от трети пол, не на Русия, искаме БМВ на всеки ъгъл! Ако ги няма, значи е паднала бомба ще поплача от мъка и ще пия оке едно. Като свърши кашона вземам лопатата срещу котки-динозавли и отивам до стопа да си купя още.....антиоксидант. После не зная, но ще попитам на 112 живи ли са Цачева, местан, Станишев, Соломонн Пасси и отаналата враждебна кочина тук. Ако са живи ще звънна на ЦРУ и ще кажа - плийс продължете войната докато тия не изчеднат че ни таковаха Мадъра и Фадъра! И ще заспя усмихнат на покрива щото долу ще има тушери, превърнали се във варани от радиацията. Поне така си мисля, че ще стане?
  • 12 тоест

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "тоест":

    Признавам, че умирам от любопитство, дали тогава "4 лапи" ще тръгнат да спасяват тиранозаврите от хората големи колкото тирове и по-големии или ще бягат като в Джурасик парк? Аз също уважавам животните и мразя ония които се гаврят с тях и които стрелят за кеф и трофеи. Просто не са хора по душа, а зверове. Но ми е любопитно в една тежка среда как биха реагирали такива като от 4 лапи? Голям купон ще е да те подгони динозавър или пантера и да чатиш по компа спасете котките!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания