7 Ноември, 2016 05:00 1 153 0

Президентът на Южна Корея на ръба

  • южна корея-
  • арести-
  • президент

Разпоредиха арест за бивши помощници на Пак Гън - хе

Централният окръжен съд в Сеул издаде заповед за ареста на двама бивши помощници на президента Пак Гън - хе, съобщи РИА Новости.

Решението е във връзка с мащабния корупционен скандал, който се разгоря в Южна Корея през последните седмици. Той касае разкритията, че приятелка на президента се е възползвала от познанството си с нея, за да влияе на правителството.

Имената на обвинените не се споменават. Знае се, че единият от тях е обвинен в злоупотреба с власт, а другият за злоупотреба с конфиденциална информация. През седмицата в Сеул се проведе огромен протест, в който участваха десетки хиляди.

В момента рейтингът на президента е достигнал рекордни ниски нива.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА